11. januar 2017

Danmark - ja, hvorfor ikke?

Landskrona og Borstahusenområdet var kjempeflotte, og vi fikk mye med oss i ryggsekken som vi skal bære i det kommende året. Minner er viktige, likeså bilder og opplevelser vi kan dele når mørketida kommer.
Fra strandpartiet her ved Enø...herlig sandstrand og vann tilbys deg som gjest
Etter Landskrona tok vi fatt på en tur over til Dannebrog-landet. Vi har vært der utallige ganger, kjørt gjennom, kjørt ferje til-fra, men nå skulle vi oppsøke noen få plasser som vi hadde pekt ut på måfå på kartet, og som vi  lurte litt på, og ikke hadde vært der før lissom.
En av de billige, mange rettene vi ble servert her nede...fantastiske spiser overalt!!!
Første pitstop ble Enø. Syd-Sjælland. Flott sted virket det som, og vi ble faktisk ikke snytt nei. Her var det rolige omgivelser, utrolig mange turister, vindfulle kulingskast av og til, små trivelige butikker og et utrolig godt utvalg av spisesteder som bød på utrolig god mat! Enø ligger der bare, sånn litt uttafor allvei her på Sjælland, men byr på god sandstrand og badevann når vindene løyer. Enø har et velbehagende bakeri i det blå huset, ei lekker lita pannekakehus og pølsebu med utallige varianter ved brohodet. Og så var det brohodet ja- utsmykket som edderkopp! Herlig med kunst i alle varianter...Vi tror Enø kan by på gode sommerdager når det er mindre vindfullt, nå fikk vi gå turer og ikke-bade, men storkoste oss for det. Takk Enø, mulig vi kommer tilbake en annen gang for vi trivdes innmari godt på dette smultronstellet litt bortgjemt i Danmark.
Livvakter var det her så lenge sola var fremme og folk var på stranda...
Brohodet er lett gjenkjennelig og hyggelig for alle tilskuere
Det lille skjeve pannekakehuset...anbefales!
Enø Bageri har alt du trenger - morgenbrød også...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar