4. juli 2016

Åsa camping og havsbad




Sommeren er her, og med den vår årlige tre ukers ferie....bobilHelga var klar, og vi likeså....
Med regn på ruta rulla vi ut av Rakkestad og inn på veien sørover. Skulle det været fortsette? Blås i det, vi får gjøre våre dager så gode som mulig. 
Vi valgte den blå grønne veien om Enningdalen da det ofte er småkjøring over grensa i helgene. Jøss, det ble tøffere regn og viskeren gikk for fullt....og i Uddevalla streika viskerne sukk! Gode råd? Ja, som kjerringa sa, rull inn på campingen og så løser vi dette mandags morra.....
Åsa viste seg fra godsida og vi fikk en rolig og fin plass. Syklene tok vi ned og rulla oss en tur etter en matbeta. Vi kom til bryggeområdet Ølmannas og så svært mørke skyer i horisonten, og seilasøving i vindkastene.

 Etter vinden å dømme, fant vi ut at vi gikk unna de verste regnbygene....veldig lokalt vær.....
Mandag kom og vi tok inn på Hedin fiatverksted, og de sa som oss, motoren til viskerne død. Amen! 
De kunne seff ikke påta seg rep, chassiset var helintegrert og vi ble henvist til Fiat i Helsingborg.....AKK og dit er det noen mil og timers reise....
Ettersom mor i huset er racer på å finne løsninger, var ipad en god hjelper. Vi fant Codat husbiler seks mil unna, ringte, ja de hadde to på lager og bare kom innom, så glade vi ble, og for en nytelse og kjøre i svenske naturomgivelser. Etter noen timers venting var kjerra fixa, vi litt lettere i lommeboka og tok korteste vei tilbake. 
Vi opplevde dette firmaet på sitt beste, og anbefaler en tur dit hvis noe oppstår. De kan Dethleffs.....

En ny bobil ankom mens vi venta hos Codat...
På hjemveien og ved Bjørkeng fant vi ei gatekjøkkensjappe for å fylle magen. Ved nærmere åsyn åpnet det seg en utrolig meny og service her i bakevja på landet. Godt å slippe McDonald's osv.....takk for god mat og rikelige porsjoner.
 Merkelig at vi kommer over slike positive overraskelser. Herlig! 
Mandagen kom og gikk til fiksing om nevnt, og det var godt å roe ned med Corona i solnedgangsbrisen.
Vi opplevde Åsa som et trivelig sted alt i alt, og det er utrolig fin strand her som gir unike bademuligheter.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar