11. januar 2017

Danmark 2, hvorfor ikke?

Fra Millinge til Assens - skikkelig omkjøring på riktig landevei med kuer og bønder i veien!!
Fra Enø mot Millinge, Falsled og så målet vårt - Assens....Har hørt om det vi, men aner ikke noe som helst om stedet eller hvorfor det falt ned som en pit-stop hos oss....Pytt pytt...veien blir til mens vi går..

Assens viste seg som en svært koselig og trivelig sted. Men vi lurte ille på hvor folka var hen? Fant ut at denne byen Assens stengte sommerstid, og var lite attraktiv for turister? Hm...ikke forsto vi hvorfor.....Assens har flott sandstrand, flotte turistomgivelser, hyggelig stellplass på kaia, gode hytter til utleie, koselige handlestrøk og bygningsmasse....Men "dødt" var det.......
Campingplassen var romslig, velg og vrak plass og det gjorde vi med formidabel utsikt
Assens fikk være et raskt overnattingssted fant vi ut før vi for videre....men vi ble overrasket!
For her nede, ja - her nede i ødelandet i Danmark hvor turismen ikke fant veien og hvor folk selv reiste fra - traff vi på slekta til kællen!! Inn på Superspar - der dem har vin i hyllene og sprit i bøtter og spann i butikken sammen med flesk og pølser......Der se....gikk vi og tusla og fant DET MEGAUTVALGET av mat...utrolig vanskelig å velge - så hyles det PER IVAR!
Gubben snur seg og ser sine slektninger fra Olsen-siden...Veldig hyggelig og her ble vi stående å prate! Midt i butikken! Jada.......De ble overrasket - vi også - utrolig men sant :)

Etter å ha sykla rundt på måfå i denne lille tettbygde byen med sine sjarmpunkter her og der, fant vi ut at vi skulle stikke innom utleiehyttene og finne kællens slektninger for en noe lengre prat. Som sagt så gjort, og vi hadde en hyggelig samtale. Timene går fort, og plutselig gryr en ny dag, og planer om å forflytte oss til mer turisthyggelige kanter var så absolutt fristende...For rolig her...
Assens var et greit sted, men du får ikke mer. Vil du bort fra turisme og ha det ensomt, er dette tydeligvis stedet for deg og dine.....Men vi fant tonen med Assens vi, og leverer noen glimt som kanskje kan friste?


Midt på dagen, og turismen og folka er vekk? Ferie her i Assens ja...

Mange små koselige hus på rekke og rad i glade, friske farger

Fra havnepartiet, utleiehytter i bakgrunnen - flotte så ta gjerne en tur eller tre

 SuperSpar har alt - vi laga koldtbord til oss selv vi fra utvalget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar