11. januar 2017

Finaledager..Åmål..Grebbestad...

Sesongen nærmet seg ubønnhørlig slutten, og vi enset at oktober plutselig var her.....Hva gjør vi? En runde etter fjellturen? Bli hjemme? Selge bobilHelga som tusler jevnt og trutt og er ufeilbarlig? Hmmm..

Vi endte opp med å storvaske Helga etter fjellreisen, ta turen ned til Grebbestad og campingen der i begynnelsen av oktober. Så avrundet vi med Åmål - en hustrig høsttur som virket kald og grå, og som sa at nå var det nok for vår del....Vi er ikke året-rundt-campere, og en av grunnene er aktivitetene som foreningsleder, hobbyfotograf, vennesysler, arbeid og familieliv. Det skjer gørmye i vår familie, og det får bli en annen fortelling! 

Grebbestad ligger alltid klar, og er innbydende til alle årets tider. Tempoet roer seg betraktelig i slutten av august, noen butikker stenger for sesongen og bygdestrøket blir noe "annet" utpå høsten og vinteren. Når våren kommer igjen, da åpnes sesongbutikker og livet blir mer og mer travelt. Grebbestad har det du trenger, systembolag, butikk, havneområdet og greie restauranter. Du kan tusle i nærområdet, sykle ut til Havstensund, Saltvik, Grønnemad eller bare sitte å se på det som skjer rundt deg på campingplassen f.eks. Grebbestad kan by på fersk fisk og reker i perioder så følg med når båtene kommer inn på morrakvisten. Eller du kan fiske selv i storhavet rett utenfor klippene.
For deg som fotograferer, er lyset magisk i perioder. Du finner motiver over alt så bare ta for deg.

Åmål ja....Hva med Åmål? Hvorfor drar vi dit for n...te gang? Det lurer vi på og! Sikkert ingen forklaring, men Åmål har ikke all verdens å tilby, men vi kom da dit da det var loppis og masse liv i oktober. Tidligere har vi opplevd Åmåls lysfestival, men ikke i år. Nå var det litt av hvert på loppisen, men ikke for vår lommebok eller lyst. Vi fant dog noen karameller og ullvarer som falt i smak, men ellers datt vi inn på en bitteliten kafe i ei bakgate.......Morsomt...skakke bord og stoler men god smørgås og varm kakao i hustrig vindlørdag. Søndagen brukte vi til å tusle rundt i området, se på dyra i parken bortenfor campingen og sjekke ut skogområdene....Så var det ubønnhørlig slutt på årets bobilsesong...Litt furten satte vi snuten mot Rakkestad, pakket ut alt vi trodde var nødvendig hjemme, og storvasket inne og ute. Polerte litt og satte så Helga på tørk før avlevering til vinterlagring. Nå må vi bare passe på å lade batteriet sånn 3. hver mnd så vi slipper å kjøpe nytt til våren 2017....
Ja, hva gjør vi så i 2017? Ja, det vet vi ikke, men følg med så ser vi an og noen nye steder dukker nok opp, men også gamle gjengangersteder tror vi. Polen står på kartet, og der har jeg foreslått at vi tar litt sommerferie (til kællens store skrekk)......
Takk for at du følger oss :) 
Grebbestad kirke i vakre omgivelser
Morgenstemning i oktober, Grebbestad...Sjelden hendelse...
Åmål i vakker høstskrud...For noen trehus og fargespill....oktober...
Ute på Søvall....vakre dager i oktober...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar