22. juli 2011

Sommeren ved Fyns Hoved - Camp Hverringe - Fyns hoved sykkeltur...

Så var det en ny dag oppstått, og det var solskinn - sykkeltur sa kællen !
Hrmf...Først hadde jo han mekka sykkelen min, nå uten bremser bak...Ja,ja..Vi hadde jo nettopp feiret vår 25. sølvbryllupsdag så det kan da ikke gå galt vel ?
Han ga pent beskjed om å sykle pent, husk; du har jo bare forbrems !:.....

Vi la i vei fra campingplassen og mot Martofte. Syklingen langs strandpromenaden ved Bøgebjergsv var fin - flat og god asfalt. Så kom det noen svinger og krappe bakker (ca 20-30 m høyde...). Danmark er generelt flatt sies det, men jeg sier imot !

Et av våre mål for denne sykkelturen var Mårhøj jettehøl.


Mårhøj har en gang i tiden vært gravkammer for både kjent og ukjent. Den tidligere eier av tomten skulle opprinnelig ha fjernet denne til fordel for åker, men heldigvis ble denne jetten reddet av dansk verneunion i begynnelsen av 1900 tallet mot at bonden fikk et sølvbeger som betaling.

Hullet er ikke stort, men høyden er desto bedre. Vi krøp inn - dvs. sendte gubben inn først...Mørkt som bare det - godt vi hadde vært forutseende og tatt med oss ei lommelykt! Det trengtes. Det var rått, fuktig og litt muggent men hullet hadde en størrelse på ca 2,5 m x 6 m langt. Alle gamle rester av lik osv var fjernet for mange år siden. Nå sto hullet som et hult minne..Men moro lell.
Jeg kunne flott stå inne og gubben såvidt..men ut igjen måtte vi ned på alle fire liksom...

Ikke lett å fotografere i en slik jettehøle...Mørkt og rart men det gikk seg til med blitzen og nogo attåt....

Nedad vandret vi gjennom åkeren igjen og til syklene..Nå lurte far i huset på om mor ORKET å sykle litt TIL....
Hahah...husker ennå godt den fantastiske sykkelturen ved Ystadområdet..hadde han ikke lært ??????????????
Men han sa at jeg var i finere form nå enn forrige gang så vi skulle prøve litt...

Vi ga oss i vei mot Fyns Hoved (ca 14-15 km fra campingen..). Vi kom frem i solens stråler og så oss godt rundt omkring her på tuppen av Fyn.
Vi kunne se Odense havn på en side, steil sandvegg på en annen og naturvernet sjøområde for fugler på den siste...Det var mange flotte små hytter og lune rasteplasser så sykling er gull verdt.

Tilbake kom vi også, men litt ad omveier (som vanlig)... Utpå kveldinga grilla vi og storkoste oss på superplassen våres.
Mange barn bruker dagene til å fiske, bade, finne spennende saker i strandkanten. Odense Zoo har også vært her og hatt dyre/natursti.
Apotektraileren har også vært her og målt hvor mye huden våres tåler  for sol og vind !

På torsdagen tok vi jammen taxi inn til Odense. En hyggelig kvinnelig sjåfør brakte oss trygt og dyrt inn (nesten 400 spenn altså...). Odense har masse å by på, men vi skulle bare shoppe (eller bare meg da)...Husk å ha penger når du skal shoppe i Danmark - kontanter godtas kun i småforretninger / spesialbutikker...Ikke alle er knyttet opp mot en rådyr bankdigitalløsning. De store sentra er det selvfølgelig.
Mor i huset fant masse gode barneklær og handlet inn til tre tuller....
Så begynte sulten å gnage og vi busset tilbake til Kerteminde. Der skulle vi vandre litt rundt for å finne et spisested, valget falt på Toresøe hotell.
Vi ventet over 20 min før jeg gikk inn og etterlyste en servitør/hvordan bestille..Skal straks komme...Det gikk enda 10 min ! Da begynte sulten å gå over i hunger......Bestillingen innlevert og det tok ca 25 min før oksen kom på bordet...skulle nesten tro de hadde vært å slakta den i mellomtida !! Men godt smakte det...Så ble servitøren borte igjen - i over 30 min ! I prisen lå jo desserten.....Den kom etter mye om og men og mer venting! Hadde sikkert vært og plukka jordbæra vi fikk!!!! Men all ære til maten, den var god....men ventetida tok prisen her !
I Kerteminde er det mange artige småshops...Vi handla ikke noe og tok derfor ny taxi hjem til campingen.

Den siste dagen har regnet vist seg fra sin beste side. Vi har ikke hatt mange minuttene med opphold, derfor innebobildag...Spilt kort, yatzy og fulgt med på tragiske hendelser i Oslo byområde og ikke minst, på Utøya. Ufattelig - nå er lille Norge ikke lenger et naivt land hvor intet hender. Dette måtte jo komme en gang. Tankene går til de som er hardt rammet.
Livet vil aldri bli det samme for de involverte. Måtte de ta en dag av gangen og få den hjelp de måtte trenge.
Reaksjonene er heldigvis sterke her - både fra inn og utland. Håper de finner de skyldige og gir dem straff som fortjent. Dette løser intet ved å drepe så mange uskyldige !

Solnedgang ved Hverringe - juli 2011 - elisabeth s bjørnstad -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar