1. juli 2011

Hvalerøyene - juni 2011

Så rullet vi avgårde fra Rakkestad, og målet denne gangen var selvfølgelig et lite, men vakkert sted. HVALER !
Hvaler ligger bare en kort times biltur unna Rakkestad og når du nærmer deg første øya - Kråkerøy - da kjenner du riktig på godfølelsen. Det er litt rart når du nærmer deg Hvalerøyene - her kjenner og ser du rester av berg og natur fra forna dager. Historien er rik og Hvaler har mye og by på - også i dag i 2011 !

Vi hadde plukket ut Spjærøy denne gangen sammen med Skjærhaldenområdet. En rekker ikke overalt, og det er viktig å ta små munnfuller for å ha litt mer og komme tilbake til litt seinere.

På Spjærøy fikk vi rulla inn bobilen på Sand, en campingplass ved navn Hvaler camping og hytteutleie. Det var veldig grei parkering - flatt og myggvennlig utover kvelden....Strømmen kom også på etterhvert som frua i vogna masa...sikringen ute på plassen var nemlig gått....Greit med gass i slike tilfeller !
Litt mat og så var det fart i a mor og far skulle du sett. Vi tok på oss NCC-jakkene og ga oss ut i den Spjærøiske ville natur. En sti og hvor skulle vi ende ? Intet kart vi hadde selvfølgelig, men kom i prat med en nydusja kar som kunne berette litt om vårt utgangspunkt osv. Vi gikk fra campingplassen og gjennom en liten åkerlapp, videre forbi barsk fjellnatur og en halvveis bløt og kleggod sti, videre ut på et åpent jorde - her kunne vi velge å snu eller gå videre for så og komme f.eks. rundt kirken på Spjærøy. Men det rakk vi ikke i dag....Vi så god natur og flotte blomsterprakter her og der. Deilig med ville Hvaler ! Nede på Sand er det forøvrig god parkering, men MOT BETALING .....Kafe, issjappe og påfylling for båter er det også. Godt med vann til bjofsene også hvis de blir tørste i sommervarmen...Alle er tenkt på her !
Kvelden kom og med den, den gode bobilsenga våres...
På søndagen tok vi bobilHelga ned til Storesand på selveste Skjærhaldenområdet. Parkert og forlatt men syklene fremtatt...Nå sykla vi litt omkring på Skjærhaldenområdet. En kan fint gå seg en rusletur for her er det ikke lange avstander ned til kjerneområdet. Vi hadde god tid denne dagen, og ble dermed med Hvalerpassasjerbåten på en liten rundtur. Flott natur, utrolig vakker skjærgård og ikke minst, en morsom båttur. Anbefales og er heller ikke dyrt...
Vi koste oss med deilig softis og passet på og få inn litt grillmat som vi kunne fortære. Vi forflytta oss enda en gang, og denne gangen bobilerte vi rundt til  Botn - Skipstadsand. På Skipstadsand er det vakkert og veldig rolig. Liten trafikk i forhold til i gamle dager hvor ferjene tok til og fra.
Nå er det jo tunnellen som gjelder....Jaja....Tidene forandres...
Utpå søndagen var vi en kort svipptur innom både kystmuseet og Brottet - en arena som er bygget opp i stein og som inneholder konserter og andre forestillinger deler av året.

Kystmuseet inneholdt flott natur og ikke minst, historie om Hvalerskøytene. Les og ta deg en tur da vel ? 

Sommerstid invanderes Hvaler betraktelig av hyttebeboere, båteiere og ikke andre skuelystne. Velg å se Hvaler på andre årstider enn bare sommeren ! Det er HVALER verdt! 

1 kommentar:

  1. Hørtes ut som en herlig bobiltur ja..=) Koselige bilder også..=)
    Når man sier Hvaler, tenker jeg på flott og brennmanet jeg da, -godt skremt av mannen min...

    SvarSlett