8. juni 2015

Ænslestreffet på Veldre sag juni 2015

Jada - været rår en ente med, så det er ente noen grunn te å klaga!
Pottitter i haugevis

På Ringerike ble vi egentlig bedt med på Ænslestreffet på Helgøya, men dengang ei. Helgøyas vakre åsted var stengt grunnet vannmasser, og da måtte NBCC Hamar og omegn finne alternativer i hurten og sturten. For de som IKKE aner hva noe slikt betyr, betyr det innmari mye ærbe som vi sier. Flytte er nå en ting, men organisering er en annen ting, så alt som skal hit og dit av matvarer, drikkevarer, programendring i trøkka, nok inne/uteplass til 240 mennesker og 120 enheter av bobiler/campingvogner? Ja, det skal en si - på utrolig kort varsel klarte Hamar det utroligste, og takk skal dere virkelig ha for gjennomføringa av årets ænslestreff! Uten all den frivillige innsatsen hadde det itte vært noe flesk på gubbetubben min!
Kålskjærergjengen i lystig lag i sola

Vi fikk kommet avgårde såpass tidlig på fredags ettermiddag og unngikk verste køa ut av Stor-Oslo heldigvis. En kort middagsetappe på Nebbenes kro (selvfølgelig - har jo bobil og fullt kjøleskap...) var nødvendig grunnet kællens store hunger etter arbeidet. Maten smakte som vanlig godt der og ikke minst, store posjoner! Nebbenes er også mye billigere enn Marche fant vi ut....Har egentlig aldri helt forstått opplegget til Marche, men dyrt blir det uansett for oss to og vi kommer aldri under kr 500 på Marche....Hmm....må nok finne ut av det...
Joho, en rekke askiminger og Harry i ivrig pottittskrelling jo..

Vi plotta inn Veldre Sag og Skistadion på bobilHelgas gps og fant veien fram. Smalere og dårligere vei jo lengre opp i dalom du kom. Brummundal passerte vi bare i hurten og sturten.... Vel fremme fant vi ut at vi fort var en av de siste og klokka var ikke mer enn 1715!!!!! Herlighet a - har alle andre fri eller er de såkalte NAV-ere? Var jo så og si fullt! Men plass fikk vi og storveies fornøyd. Kort vei til det ene og det andre. Flatt også. 
Fredagskveldinga ble brukt til å sondere terrenget hvor de andre 8-9 enhetene fra Askim lå. Vi fant de aller fleste. Og hilsa på de også - en utrolig hyggelig flokk med herlige og vakre mennesker med masse humor. Så var det plutselig liv i han Rolv Bråthen over høyttalerne - kom med kniv og skjærebrett - samt pottittskreller!
Overkokkmesteren sjekker fyr og flamme i tåkehavet

Som sagt så gjort - vi skrella itte pottitter i år - mine armer holder ikke noe der, men vi fiksa kål til stuinga vi. Fort gjort - når nærmere 50-60 mennesker trår til med skrelling og skjæring så er det meste unnagjort på en-to tre (dvs. under to timer)! Flinke folk! 

gubben min trenger praktisk trening i kålkutting, pass fingra lille venn
Kvelden kom og det gjorde også Bærre-Kåre med dansemusikk og sosialisering inne i skistua.

På lørdagsnatta våkna vi til regn - og vi snakker om vannmasser. Det gikk seg til utover dagen men lørdagen var ganske tåkete og besto av litt småskyer med skvetter inntil det utpå ettermiddagen ved fire-tida hvor sola titta fram.
Da var vi lykkelige for maten var ferdige en halv time etter skjema (halv seks) og da sto folk i kø med sine matkuponger og var megaglade for flesk, pottitter og kålstuing med herlig saus attåt. Øl og (eller kanskje..) brus for de som hadde den hangen. Vi koste oss inne i teltet stort sett hele gjengen, men mange måtte også sitte utenfor. Er jo begrensa plass til antall folk i et megatelt så vi var lykkelig for opphold og sol i massevis. Kjelene ble fort tomme men alle ble mette! Akkurat som i fjor! Og årene før! 
Rolv - Per Ivar og Bjørn flytter telt i tilfelle høljeregn...Fysisk mannekraft er gode egenskaper

Ænslestreffet lå i år vakkert til i naturlige omgivelser og med sosialisering og dansefot på lørdagskvelden gikk tida også veldig fort. Helga dukka opp med søndag - og dog noe mer ruskevær i området. Vi gikk tippetrimmen og fant ut at spørsmåla var innmari vanskelig - vant sikkert ikke noe....Ikke hørt noe i alle fall.....Lodd tok vi i haugevis og støtta opp om Hamarfolka. Ettersom kællen skulle ha kjøre- og hviletid etter lastebiljobben, måtte vi færa litt tidligere hjem enn ønskelig. Mor fikk (som vanlig) ikke med seg verken premieutdeling eller loddtrekninga. Men vi takket høflig for oss og kommer mer enn gjerne igjen til et slikt kjempearrangement. 
Morsomt var det å treffe nye mennesker, og i rekka hos oss fra det mange fra Vestfold forsto vi....
Litt yr gjorde at fleskestekinga tok bittelitt lengre tid enn "norrmalt"

Takk Anstein og co for kjempetreff og håper dere har hvilt på laurbæra litt nå og så sees vi kanskje på Kanontreffet?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar