8. juni 2015

Visingsø - en perle ute i Vättern, men ikke glem Gränna!

Pinserunden var halvveis, og med den tok vi farta fra Ullared til Gränna. En utrolig artig polkagrisby ved Vättern. Må oppleve denne gamle og fantastiske trebyen med sine skakke og skjeve bygningsmasser, herlige småbutikker som tilbyr utallige varianter av godterier og krambusaker. Svenskene kan turisme, og her finner du det du absolutt ikke behøver men kan være lystig å anskaffe seg! Generell info om Gränna finner du på http://www.visitsmaland.se/sv/valkommen-till-grevskapet.
Borgen på Nes, ruiner sør på øa

Gränna har en supergod italiensk is-sjappe hvor de også serverer god kaffe og tårta av beste slag. Bare å ta for seg, og vi kan bare anbefale caffelatteisen - guuri hvor den smakte godt. Sikler bare her jeg sitter og mimrer - mmmm.....
Blant mysige og sjarmerende bygninger vandrer en på gammel brosten. Dog noe mindre godt å sykle på fant vi ut, men likevel - det måtte til for å oppleve alt tilbud som fantes til oss besøkende.
Gränna ligger såpass nære Vättern og med sin ferjeforbindelse over til Visingsø - har du mye vakker natur i din hule hånd. Gränna og Visingsø bærer på historie, og du kan lese mer på http://www.visingso.net/. Jeg anbefaler dere å sjekke ut dette før dere reiser hit - dere kan ikke unngå å bli sjarmert. Vi er i alle fall betatt, og det er 3. gang vi er her!
Lengst nord på øa finner vi vadeområde for små og store fuglearter

Med el-sykler bakpå bobilen tok vi en dagstur og syklet øa rundt. Vi kom i havn med ferja som gikk presis og tok fatt til venstre ved ferjeleiet. Der kom vi ned til Nes og så på borgen, sjekka ut godisbutiken som var self-service! Morsomt! Utrolig morsomt med at det også var sykkelreparasjonsutstyr der. Tenk det - her får det sikkert henge i fred og brukes til det det skal. Er ikke sånt hjemme i Norge nei!
Visingsø var grønt og skjønt, men regn med masse vind! Men med el-sykler så vi øa på kryss og tvers ettersom vi fra Nes sykla opp til toppen og naturfriområdet med vadefugler og hester i haugevis.
Underveis kan du sommerstid nyte av det bonden har å selge, små landbutikker finnes på gamle melkeramper - herlig. Kjøp og nyt det ferskt!
Gode små matservicesteder er det også - og spesielt i havna. Det smaker så godt når en har vært ute en hel dag, og med litt godt brygge ved siden av mackan, er alt så ljuvligt som svenskene sier.
Sykkelmessig er øa lett - det passer for alle, og er du f.eks. handicapped så har du muligheter med ATV om du tar hensyn til terrenget her.
Self-servicebu! Med komplett sykkeltilbud for veifarende..Morsomt!

Småland i Sverige er et unikt feriested med utrolig mange perler. Det er ikke bare natur og grevskap du finner. Du finner også utallige museeumer av ulike slag. Du finner også kultur som bare det, og ikke minst, små og herlige butikker av ulike slag som gjør at du finner handlelyst. Småland byr på unik natur og unike sjanser til å roe ned, kjenne på det gode liv. Gjør som oss - ferier i rolig tempo!
På campingen fikk vi besøk av Trabantgjeng fra Tyskland på vei nordover..Flotte biler altså - men sjekk telta!

Det er godt med stellplasser i Gränna, men de fylles ofte fort opp utover ettermiddagen. Dusj finnes ikke, men tilgang til vann og toaletter. Grännas camping ligger vis a vis stellplassen, og vi tok inn der for vask og dusj samt bedre gress-parkering og roligere område da trafikken til og fra ferja gikk forbi stellplassen. Men smak og behag - velg det du selv vil - Gränna venter på deg og dine!
video

Her sykler mor "pent" fordi far skulle filme litt...ja, tralle gjør han og...bra filmmusikk...hihi...
En gjør det ikke mer personlig enn at livet leker med oss, og vi bare henger oss på karusellen og nyter det gode liv når vi kan. Hverdager har vi flest av uansett, og da må vi storkose oss når det er muligheter til det...Og obs, ja - det blåser alltid på øa...Derfor min elegante hårsveis - men skitt au - det er mæ det :) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar