30. mai 2015

Varberg (pluss Ullared i et kort øyeblikk)

Fra havneområdet i selve bykjernen.
Varberg har nå vært et av stedene vi oftest har kjørt forbi, og ikke stanset ved. Nå var tiden inne til å forlyste oss i Varberg - men vi må nok begynne med sannheten her tror jeg først....

Varberg? Jæren?


Fra havneområdet i bykjernen.
Planen VAR Jæren, men et kort blikk på værmeldinga for de nærmeste fem dagene viste Jæren i et forrykende regnvær og nesten 0 grader! 
Da var det veldig greit å snu snuta på bobilHelga mot varmere breddegrader, og valget ble Varberg av ulike årsaker. Men bra det - og her er mer:

Handelsområdet/sentrums paradegate bød på sjarmige butikker..
Vi ble skikkelig overrasket over havna til Varberg da vi rullet inn der. Nyoppussa, delikat, rent overalt og ikke minst, veldig oversiktig og kort vei til alle forlystelser som kan være aktuelle. Sentrum lå rett "oppe i gata". Noen kafeer i nærheten sommerstid. Borgen lå klar til et besøk eller flere. Havneområdet tilbød rene toaletter, dusjer, oppvaskmuligheter og ikke minst, fiskemuligheter. Bademuligheter var det også - enten i kaldbad eller i varmere bad inne helårs eller ute sommerstid. Et lite glassblåseri lå rett i havneområdet og bød på godbiter for deg som er veldig glad i glasskunst.
Historisk tilbakeblikk på bygning i Varberg

Lenke til Varberg
http://www.visitvarberg.se/om-varberg

Varberg har flere parkeringsplasser for bobiler - minst fem kom vi til i farta. Tre ute på halvøya Getterøn, ett ved Naturum og i selve bykjernen. Det skal også være mulig å stå på offentlige kommunale p-plasser her og der, men følg anvisningen...

http://www.visitvarberg.se/bo/valj-bland-allt-boende-i-varberg/plats-for-husbilen-i-varberg-1


På borgens indre torv drakk og spiste vi godt..
Leser man seg opp på historien her og der om Varberg, er denne byen meget kjent for sin kurort. Her er det historiske blikk tilbake i tid til både kalde og varme bad, og et fantastisk kallbad ligger like ved havneområdet. Der er det forøvrig pusset og shinet opp med ny flott sandstrand i selve bykjerneområdet. 

Grimeton radiostasjon hadde særdeles betydning bl.a. under 2. verdenskrig og kontakten med USA. Besøk radiostasjonens museeum (på vei til Ullared..).
Flere steder får du særdeles god kontakt med bøkeskog - noe av det vakreste jeg ser! Ellers elsker surferne vindfulle havkastene og omgivelsene - og disse ser du hele året. Sykle er fornuftig her - gode og brede sykkelomgivelser og flotte naturomgivelser overalt.


Fra kaias utpost ser vi inn mot borgen og kaldbadet.

Ja, vi ble tatt litt på "senga", og småforelsket oss i sjarmige Varberg!
Dra gjerne hit - de har også en bra campingplass om du foretrekker dette i stedet for hotell eller stellplass for husbil. Det er hjerterom overalt her.En solnedgang vi sjelden glemmer - men flere kommer!

Psst....Vi - dvs. kællen min - måtte innom Ullared han gitt...Hadde glemt hårsjampå...Liksom? Hår? Hmm...tror det var dagens unnskyldning, men jeg hadde intet imot det da....Ble bittelitt shopping i fornøyelig lag med gubben som var litt spandabel også da...matbit, noe til bobilHelga, noe sjampo osv. 
Ullared var veldig ålreit i dag med mindre trafikk og gode muligheter til å sjekke ut alle forholdene inne på området...Normalt tyter det folk så en blir helt kaos i topplokket....
Her er siste glimt derifra...
Snubben hilser på Ola-Conny!


Sikkert meg på vei inn til shappa bak der -Gekås heter det visstnok.. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar