3. september 2014

Wow, Norge, Setesdalen, Oddane sand og ja, mere til...

Mineralparken stellplassområde
Endelig "hjemme" - etter to uker på bobilHelga-tur og reise var vi litt matte av opplevelser. Det må sies at spesielt årets ferie har grepet våre hjerter og det er noen få ting vi vil gjerne oppleve på nytt. Men det får komme i et annet kapittel av vår verden, om vi lever den dag da!
Fra Hirtshals kom vi sjøveien inn til Kristiansand, og som papsen i huset sa - nå er jeg lei ferjer for der skjer det lite. Er vel enig i det, og spesielt for oss som ikke trengte noe nevneverdig i taxfreen ble det spising og soling/avslapping i noen få timer i vårt liv.
Målet vårt var ikke Kristiansand, men veien til Setesdalen, Dalen og tur med en eller annen båt fra forna dager på Telemarkskanalen de siste dagene vi hadde igjen av årets sommerferie.
Setesdalen møtte oss med gode veier, litt regn men mest sol. Vi tok inn på stellplassen ved Mineralparken (http://www.mineralparken.no/) ved Evje etter andres tips og anbefalinger. Absolutt verdt et stopp, nydelig og rent. Flott med opplevelsesrik park, men vi valgte å ikke ta den runden denne gangen. Var jo heller ikke spesielt billig for to voksne noen få timer.....
Nedturen til Dalen krevde stopp fordi vi skulle bivåne omgivelsene.

Fra Evje bar det videre i Setesdalen og ned mot Dalen. Der ligger det et ærverdig vakkert hotell og Dalen har gode parkeringsmuligheter, naturopplevelser og muligheter for tur med en av båtene på Telemarkskanalen. Det er utrolige veier opp og ned til Dalen - stigning/nedturer på ca 12% - det er mye det, og det må sies at bobilHelga viste røyksignaler fra bremsene til tross for at far kjørte på gira hahahaha...Mor var ikke bekymret nei, meget bekymret heter det, men det gikk som alltid bra! Ned kom vi, og vi pausa her i vakre Dalen noen timer.
Etter pausen ferdes vi videre, opp fra Dalen og mot Lunde. Her var det planlagt en stopp for et par dager og muligheter for båtreise.
På stellplassen var det en del reisende men rolig og et godt sted å være. Anbefales (http://www.kanalcamping.no/). Et av våre mål for ferien var i nær kontakt, og planen var båt ned til Ulefoss og sykkeltur hjem igjen. Vi hadde vel - eller rettere sagt far - regna ut at det var et greit stykke med sykkel. Ikke noe stort og vanskelig terreng! HA!!!!!!!!!!!!!!!! Min erfaring etter over 30 års samliv slo til - jeg hadde rett kjære far! Sykkelturen fra Ulefoss og tilbake var grei den, men første oppoverbakke fra Ulefoss gikk jo nesten rett opp 4 km! Sukk...det ble litt gåing og verking i akillessen ja....godt med godt fottøy fra Ecco...
Selve båtturen var ok, men heller ikke mer. Vi var superheldige at vi fikk Henrik Ibsen, men vi har jo ferdes med mye ferjer og båter opp gjennom årene at slusing for oss, var vanlig og ikke noe særlig spennende. Men det er godt liv rundt, og nå har vi gjort Telemarkskanalen!
Takk!
Kveldslys ved Lunde, Telemarkskanalen

Fattern på sykkeltur, hvilepause ved Vrangfoss...mange slusekamre her

En av tre båter som går i kanalen inn i slusen ved Lunde

Her er vi ombord på gamle Henrik Ibsen..fin båt og rolige omgivelser

Grunt ja, men det går bra. Vakker natur overalt

Mor har tatt rast etter Ulefossbakken, og det legges til grunn at konsulens også trengte hvile i forna dar...

ODDANE SAND CAMPING, NEVLUNGHAVN
En av årets siste campingdager skulle gå til vakre Nevlunghavn. En eneste årsak - og det var Kjell og damen vi skulle inspisere.
Kjell har vært en av klassens medelever da jeg gikk på ungdomsskolen i Rakkestad og på videregående skole Mysen på det glade åttitallet. Vi var heldige og fikk backa inn bobilen på en av de aller siste ledige plassene. I utgangspunktet er det en fastliggerplass men de har noen gjesteplasser men de er det kamp om sommerstid. Det er vakkert i omgivelsene og vi fikk badet og nytt siste dagene med sommerferien våres. Vi så tilbake på gode og minnerike opplevelser og mens vi koste oss med forberedelsene til dagens måltid, måtte kællen plutselig finne ut hvor Kjell og madammen holdt til. Heldigvis hadde Kjell skrevet inn nr men her var det mange plasser men kællen ble borte han, og da hadde han tydeligvis funnet Kjell.
Det var særdeles hyggelig å snakke med gamle kjente, mimre og tenke tilbake. Vi har jo levd noen år nå så lov til å mimre. Vi har begge to kjent på livets realiteter og fasaden vår er enkel; vi lever nå og ingen skal fornekte oss noe vi har lyst på!
En koselig kveld med madammen til Kjell i deres flotte fortelt/trehus kom og gikk, og vi takket ærbødigst for oss og mimringen. Håper det jammen ikke blir lenge til noen form for ungdomsskoleklassetreff - det hadde vært på tide!
Hjemreisen ventet og takk for denne ferien. Nå er det Rakkestad og Markens Grøde som teller og deretter alminnelige hverdager med barnebarna våre som vi nå har savnet dypt i flere dager og uker.
Oddane sand camping og strandomgivelsene

og her står som vanlig, BobilHelga og nyter verden i fulle drag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar