8. oktober 2014

Høsten er her, ubarmhjertig rå, vindfull og samtidig deilig...


Anette en av våres vakreste fotografer her på Venabufjellet...
Ja, så er den her da - endelig, kan man også si. Høsten! Ja, høsten! 
For meg er kanskje høsten den vakreste av alle fire årstider vi har her i Norden. Den gir meg innemuligheter, den gir meg utemuligheter, den gir meg tid og rom til å se tilbake på en fantastisk flott sommer, den gir meg rom og tid til lek og samvær med familie og barnebarna. Ja, høsten er på mange måter en arbeidssom hverdag og forventningene er skrudd ned et hakk fra sommeren. Tiden er inne til å fylle på - både på godt og vondt. Det vonde kan man beskrive som at sommerferievennene forsvinner i "hiet" sitt og dukker ikke opp før etter påske neste år. Det gode er at jeg får se andre venner på denne årstida!
Høsten er også en samlingstid. For frukt og grønt som har spirt og vokst seg deilig bra. Det er noe trygt og varmt koselig rundt et fellesmåltid med markens grøde. Det skjer veldig mye for oss her på høsten og vi nevner i fleng, Markens Grøde, høsttreff NBCC, årsfest NBCC, dansegalla i Vikingskipet på Hamar, passe barnebarn, jobbe mer (slutt på sommertida), vask og stell av bobilHelga, skaffe og bære inn tørr ved, vaske vinduer på huset som nærmer seg jule"stria", gjøre ferdig hekla pledd til tuttebassen som forventes medio-ultimo januar....Og for ikke nevne Gustav sin 18 års dag, pappa/svigermor/tantebarn sine bursdager i haugevis i november.....Ja, høsten er også rom for ettertankens tid, og jeg har en megajobb foran meg med å skanne inn mange gamle ting og fotos. Målet er å sette ned stamtavla og så får bror Steinar og jeg noe å se tilbake på. 
Vi starter med Venabu.....

en eller annen bekkefall i nærheten av Venabu....

bevegelse i motivet var en av fotooppgavene...her reinlav og tyttebær i forfall...

Rakkestad Fotoklubb fylte 30 år i år og det var feiring de luxe med naturfotograf Jørn Areklett Omre på Venabu. Vi dro i tre biler og Otto, Arild og Hans-Gunnar var trofaste og sikre sjåfører som fikk oss trygt fram. Venabu var vakkert på denne årstida, vi fotograferte tidlig og sent, fikk lært mye og nye ideer dukket opp. Venabu fjellhotell bød også på deilig måltid alle tre dagene så magene fikk fylt seg kan man si.....Vi 9 som var der, hadde det gørtrivelig, og jeg kan gjerne ta en seanse til med denne gjengen!
fotoguttas BACON-bilde....Var jo macrofotografering for dette er reinlav...

Markens Grøde kom i begynnelsen av august, og her lekte vi oss med smått og stort....Jeg var inne og henta Agnes tantebarnet vårt nr. 3 i Oslo og så færte vi innom Grøden. Vi traff utrolig mange kjente og det er alltid morsomt! Vi gikk fra bod til bod og smakte på alt fra honning til kylling i pitabrød. Vi så på traktorer (!...), skurtreskere, cowboyhatter og annet som hører til slikt marked. Og så mye folk a! På søndag måtte jeg en tur til, da med Anitadatter og barnebarnet Marie Othilie.
Markens Grøde var folksomt i år og gikk med et lite overskudd. Supert! Neste Grøde er først om to år. Vi gleder oss allerede nå til da...


Marie bare elsker gravemaskiner og Markens Grøde var jo da et opp-sted for slik testing..

Marie og en gammel mann - herlig komposisjon sånn rent tilfeldig ...

Gubben og jeg tok en bobilHelgatripp til Hamar og Vikingskipet. Der var det dansegalla med Ole Ivars 50 år, Plumbo, The Pussycats (dårlige greier altså), Sogns og Vassendguttan.   Vassendguttane og Ole Ivars bød på danse og rockefot. Herlig. Vi svingte oss blant 3-4000 danseglade mennesker, nøt øl og cola zero og en deilig lett hamburger på kveldinga...For ikke å snakke om damedokøøøø...Ikke noe nytt.....men sørgelig faktum overalt når det er trengende behov hehehehe..
Det var NBCC Hamar og Omegn som diska opp med strøm og flat parkering vegg i vegg med Vikingeskipet og dermed kort vei til både seng, egen bar og egen do hehehehe......Vi var over 100 bobiler samlet! Og så trøtte og sletne vi var i beina på søndag kvelden :) 
Det var en ny opplevelse å være på dansegalla, men det frister igjen hvis noe god musikk blir servert.


NBCC Askim og Omegn hadde årsfest i Bøndernes Hus Degernes og det var jo så trivelig selv om dagen ble noe preget av et trist dødsbudskap. Vår Knut hadde mistet sin Unni etter en tids sykdom. Unni, hvil i fred og minnene er gode og mange og de skal vi ta med oss videre.
På Bøndernes Hus var vi ca 50 stk og rundt 20 bobiler/vogner. Et sjeldent syn i Degernes! 


NBCC Askim og Omegn hadde høsttreffet på camp Grinsby ved Årjäng. Supert vær og hesteskokasting, pølsespising tri heile dager te ende, godslige kaffeprater og masse herlig musikk og dansefotan var i bruk både freddan og lørdagen...

Gutta planlegger hesteskokastinga...skjerping av regler ja...
Koselig ved bålet om kvelden i Sverige..
I september var det både tannlege og bursdagen til Hedda på 5 år! Tenk for en rivende utvikling...En dag hadde jeg tre bittesmå sneller, men nå vokser de så fort at jeg ikke fatter hvor tiden blir av. Alle går jo rundt og skråler om en tid som kommer - ha! Hos meg går også tida!
Elsker alle tre snuppene men i september var det Hedda Sofie sin bursdag og den ble feiret i hjemmet til mamma og pappa med kaker...Og som dere ser; jentene er ikke sist til matbordet!
Hedda Sofie 5 år
I september var det også teppefall for fjorårets vinnere av Skrabberudskratten! Årets vinnere var ikke dårligere, det var jo Næristorp og co...Bra innsats i år også men det merkes jo godt at sjefsmora og svigerdattera ikke deltok, og da kunne de ikke alle "svarene" seff....Hehehe....I regn og øspøs gikk de tre småsnellene med pappa Håvard, mamma Anita og farfar/moffa Per Ivar. Mor lå jo på Venabu med rompa i været og fotograferte etter beste skjønn...


Ja, hva kan man si! Høsten er en flott tid men også hektisk. Vi sitter mange ganger hjemme en hverdag og skal "roe" ned, men blir jo alltid drevet videre. Det holder oss og andre i sjakk med fysisk fostring og gode muligheter til morsomme aktiviteter. Det er jo aldeles riktig og viktig å leve NÅ - en veit aldri hva morgendagen bringer. Her er siste ord i denne omgang:





Pst...Vil du se større bilder, kan du klikke på bilde en i dette innlegget så kommer du til bildevisning i større format.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar