27. juni 2013

Farvel Trondheim - velkommen Nordland og Vega

Naturstrøområde et sted ved Vega - i nærheten av Floa

Du verden hvor godt vertskap det finnes i Trondheim, og spesielt på Byneset/Flakk!! *Tusen takk*
Vi har kost oss i to dager og to netter med lange samtaler, minnerike og gode samtaler, deilige måltider og ikke minst, gratis strøm og overnatting :) ...
Ferden i fra Rakkestad og til Trondheim gikk greit i regn og solskinn litt om hverandre. Vi passet på litt pauser i blant men det måtte jeg si ifra ettersom behovet oppsto fordi min mann er yrkessjåfør og stopp det er liksom ikke vanlig det......
Nå skjønner jeg at yrkessjåførene har sitterompe og stressmage !
Må ta pauser, spise og puste litt...vi har jo tross alt ferie !

Hverdagen og mandagen kom, vi ble skysset av Anita til Trondheim sentrum og torget...Vi titta oss litt rundt, gikk litt på måfå og stakk innom et konditori for pausefyll. Mye folk i byen en slik vakker dag med sommerregn innimellom - og når det først regnet, så plaska det skikkelig.....
Vi støtte på mor Åse og stakk igjen på konditoriet Jordbærpikene og da ble jo gubben ganske så mett hihi...
Det er mye å gjøre og finne på i Trondheim, men vårt mål i år er Kiruna og ikke minst vakre Vega-øyene..... Så vi ofret ikke Trondheim så mye denne gangen men neste gang kanskje ? Tilbake på Grøseth gård og en fantastisk kveld med vidunderlig utsikt :


Konfirmasjonen til Fabian var vel gjennomfør men det gjensto takkekortbilder...Jeg fikk det ærefulle oppdrag og håper at jeg klarte å knipse godgutten slik jeg kjenner han, og at det ble noen greie knips....Var ikke så lange tida til forberedelse men gutten var skjønn han og lett og jobbe med ! Traktor og fotball er tydeligvis hans lidenskap - dog så flott ! Per Ivar måtte jo innrømme at spesielt gamle 60-talls traktorer er gørmorsomme...Han var ganske misunnelig på Gråtassen de (Jon og Fabian) hadde stelt og pussa opp. Den var flott !!!
Andrea er nok mer hestejente og det er en god hobby. Samtidig er hun en ivrig blogger og hun har mange gode artikler og bloggnyheter...Bare å lese for de ivrigste...Ung jente med fremtiden foran seg og svært mange muligheter !
Fabian Grøseth

Da tirsdagen opprant fant vi ut at vi måtte bryte opp og ut av dette gode selskapet dessverre. Vi hadde en lang dags ferd videre mot vakre Nordland....Vi trilla ned Grøseth"åsen" og til ferjeleiet på Flakk. En snau halvtime så var vi over på Rørvik på Fosen-halvøya. Fra Fosen gikk det greit på rv 755 langs kysten - Leksvik - Steinkjer.
Vi stoppa ved det fantastiske utsiktspunktet ved kirken i Leksvik. Nydelig skue !
Ellers er det bare å si at asfalten er svært dårlig mange steder og anbefaler herr Stoltenberg å få i gang en storaksjon for bedre vei. Mange steder holdt de på, men når vi kom inn på E6 var det skuffende at veien kan være en slik høystandardtittelvei...Kunne vært sysselsatt svært mange flere med veiarbeide ja!!

Utsiktsbilde tatt fra Leksvik kirke som lå på en vakker høyde
I Steinkjer måtte vi tanke igjen - mila går dessverre og det var grei dieselpris...Videre mot Snåsavatnet og E6 viste seg som den smale veien det var...Bare å passe sidespeila innimellom...
Vi pauset på Snåsa veikro (gamle Langnes skole). Her sto det forøvrig mange trailere og hadde nok sin lille rast... Et koselig lite sted et sted i Norges krik og krok...
Videre mot Harran, rv 775 Høylandet og rv 17 rundt fjellkriker og kroker, vann og sjø...Mye vakkert å se på, noe forfall i gamle bygninger, fint lys og ikke minst mye skog og fjell ja....
Rv 17 - Helgelandskysten

Trafikken var ikke stor og vi hadde områdene for oss selv svært mange ganger...
Ved Holm måtte vi vente drøye 1 1/2 time på ferje men pytt pytt...vi sto som nr. 4 !!
Ferja var ikke stor, men tok med seg mange trailere og ikke minst oss - og takk for det!
Solnedgangen var på vei og den var fin og jeg fikk knipsa mannen min så nå ble jeg fornøyd...Dog noe skjevt men pytt pytt...får redigere når jeg har bedre tid ...


Vel over med ferja sikta vi oss inn på camping et sted rundt Brønnøysund og fant Mosheim i svingen.....Og jøss for en morsom og fiin campingplass ! Ikke sto den i boka, ikke på karta våres men bare dukka opp sånn i intetland...Herlig ! Dette liker jeg !
Mosheim camping utenfor Brønnøysund
Her er kunst, veggtepper og gulvryer på toalettene og rent som hjemme. Vi hadde ikke før parkert bobilHelga før det kom en eldre herremann og spurte om vi hadde kjøpt bobilHelga på Mysen...Måtte jo bekrefte det og han sa at han kjente noen i Rakkestad...en viss Roald Berg....hahaha og hu mor dro på smilebåndet - en skal jammen reise langt for å ikke treffe noen som ikke kjenner noen som ...ja - du vet ?? Måtte jo bare innrømme at denne mannen var veldig kjent for meg og min slekt...Min bestemors søster er jo gift med han !
Og ja sa den eldre herren betenktsomt og sa fort at Roald var en tidligere arbeidskamerat, en trivelig sådan og ble stående og prate lenge !!!
Flott å treffe folk sånn her og der og kan veksle litt hyggelig småprat om ditt og datt....
Nå nærmer kvelden seg her og klokka er drøye 23:36...Sola lyser så klart og det er den flotte rosablåsortlilla himmelen..Utrolig vakkert ! Dobbel regnbue bak oss ! Utrolig!
En solnedgang skal jeg ikke ta bilde av - bare huske og ta med meg i minneboka videre...I morgen venter ny ferje fra Horn og ut til Vegaøyene...
Vi oppdaget denne "snylteren" flere steder...gratis og gratis ja....
Det var en flott fergetur fra Horn og ut til Vegaøya. Utrolig blomsterflora og fugleliv her. Må oppleves. Svært lite turisttrafikk merkelig nok, men de sa at sesongen begynner i slutten av neste uke så vi er nok litt tidlig ute. Vi merka det flere steder for både museum og kafeer var stengte, men hva gjorde vel det ? Kjøleskapet er bælfullt kan man si og i bakluka er det nok drikkevarer om så er....Vi for innom turistkontoret på Gladstad midt på Vega og fikk verdifull informasjon. Deretter susa vi litt rundt omkring før vi fant idyllen på Sundsvollen - og for en idyll folkens - her skulle dere ha vært ! Havet foran oss, fjellan bakom og vi i havgapet og ingen mobilkontakt / internett / tv m.v. med omverdenen - bare suset fra småtrærne og dønningene fra sjøen...Noen måker iblant tjeld og andre fugler jeg itte veit navnet på...Kaldt pluss 13 men hva gjør vel det ? Fant frem godstolen og pledd og litt godddrikke...Bare nyte mens gubben sykla avgårde til Kirkøy/Nes for å treffe to tre arbeidskamerater som tilfeldigvis også er her samtidig...Noen timer aleine er perfekt !!!
Utpå kveldinga kom det noen få bobiler til, men vi var ikke mer enn 5 totalt.
Natta var fortsatt lys og vakker og torsdagen opprant med 21 varme og sommerdag så fager. Vi sto seint opp og oppdaga at verdenen hadde forlatt oss her ute i havgapet så vi var dønn alene ...Da må vi ha sovi godt kan man si ? Herlig..

Sundvollen friluftscamping - må oppleves !
Etter frokosten og kattevaska dro vi mot Kirkøy og Nes. Så oss rundt omkring før vi fant Vega camping. Der kom syklene av og vi mot Rørøy. Der sto det en arbeidskamerat av gubben igjen og vi småsnakka litt....Vi vurderte sterkt å ta med syklene og oss selv over på Ylvingen men alt er jo stengt der og ferja går så sjelden...Det ble til at vi droppa det denne gang, men kanskje neste gang ? Hvem veit ?
Vi sykla tilbake blant vakker fauna og dro ned tempoet enda et hakk. Kvelden kommer og da skal vi prøve t-ven for første gang siden lørdag....og grille litt.
Området rundt Nes på Vega
Morgendagen kommer og da skal vi over til Sandnessjøen og videre innover Nordland og langs riksvei 17. Gled dere - rapport kommer om du gidder å være med videre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar