4. juni 2012

FLESKETREFF !

Noen ganger må en bare.....så vi meldte oss på noe som het Øytreffet i Hedmark 2012....Vi som aldri har vært på treff før, visste ikke hva vi gikk til selv om vi har noenlunde kjennskap til bobillivet og campingverdenen. Etter mange år på standby på Rørvik ved Stora Lee og som enslig bobilist, ville vi prøve noe nytt før vi ble for "gamle"...
Som sagt så gjort, dette er jo noe kællen forøvrig bare elsker ...flesk altså ! Han elsker sikkert meg og ....

Da vi nærmet oss Brumunddal, prøvde vi å peile inn Helgøya på gps-en, men den øya fantes ikke engang der nei. Men på kartet syntes den og så dro vi videre..Plutselig hadde vi en svensk bobil i helene, og vi lurte veldig på om de kom med flesket ?
Vi kom oss over fra E6 over til Nes og så fant vi brua over til øya. Det var meget godt skiltet så man kunne umulig kjøre seg vill.
Svensken fulgte etter !
Men vi var først i mål - noe min mann er veldig stolt over - bare vi slår svensken så kan nordmennene havne akkurat hvor de vil...Ille til konkurranseinstinkt innimellom. Men jeg skal si deg en ting; disse to flotte nordmennene i svensk husbil er fantastiske mennesker ! Vi var kjempeglade for at de var våre følgesvenner og ikke minst, naboer på plassen...Herlig er livet med gode bekjentskaper !
http://sdrv.ms/LZKWIZ (flere bilder fra treffet - skydrive).

Etter at vi hadde parkert og satt ut border og stoler i en fei, var det å ta en rundtur på plassen for å se etter "Kjente" mennesker. I sær fra NCC avd Askim og omegn. O g så fant vi dem ! Og så hadde de holdt av plass til oss, og det skjønte vi jo ente noen ting av...Men siden vi sto i midten på ei rekke med folk her og der, ble det litt dumt av oss å flytte oss...Men vi klarte oss bra  - har jo apostlenes hester og de duger hit og dit ennå.
Vi brukte også litt tid på å se på andre løsninger av husbiler. Utrolig hva som finnes av gammelt og nytt...Ble virkelig misunnelig på bedehuset til Storlien forresten...Hm....hvor tar folka penga fra ?

Fredagskvelden kom fort med ispedte kalde grader og sol. Innimellom slaga måtte vi skrelle pottitter (100 kg ca) og snitte hodekål (50 kg ca).
Etter det fant vi godsakene i kjøleskapet og tok fatt på vandringen ned til østfoldingæne for å prate gæernt.....Gikk sæ til og vi storkoste vårs !
Natta kom så fort - akkurat som ellers....Tidlig i seng for å nyte lørdagen.

Da lørdagen opprant var vi særs spente på været. Var jo iflg YR meldt regn utover dagen, men er virkelig YR til å stole på ? Neida, de tok grundig feil denne gangen også. Sol iblant skyene som varmet godt, men ellers var det bare å kle seg..
Bålet ble fyrt opp kl 1330 og fleskesteikinga kom i gang.
Der var det også litt underholdning fra noen med trekkspill og gitar.
Noen slappet av ved sine husplasser, mens andre gikk seg en tur i flott natur.
Kl sytten var vi samlet i flokk og rekke for å nyte egne aktiviteter ....

Med øl fra vertskapet og flesk på egen tallrik, ble lørdagen en stor suksess. Langbordet fra Østfold og særlig avd Askim og omegn, var prisverdig flott.
Med 12-13 enheter av ymse slag slo vi tonene godt an.
Maten ble fortært med sukk og smatt og ølet (Heineken) gikk godt til.
Rett etterpå kom det en trubadur som bl.a. er kjent fra Vandrerne...Han underholdt med den ene grovisen etter den andre og latterdøra sto ofte på vid gap.
Av og til frøs vi, men vinterhabitten var med og med pelspledd ble ettermiddagen brakt i havn.
Etter at maten og co var ryddet vekk, var danseskoene for noen pusset og tatt frem.....
Vi selv tok oss en rask en i bobilen (pause altså - ikke tenk på noe annet...). Så en video, men først gikk vi en lengre tur opp på brua mellom øya og Nes. For en utsikt !
Det ble fort kveld og særs kaldt. Så satte forøvrig regnet inn....og det fortsatte å regne da vi våknet søndagen.

Skurvens ledelse hadde da bestemt at trekningen på loddsalget skulle fremskyndes og muligheter for å reise hjem tidligere var tilstede.
Uansett måtte vi dra tidlig da Marie feiret 1 års dagen sin i dag.
Omvei ble det også da Birken landeveisritt hadde sin feltløype på Nes og områdene rundt Brumundal osv.
Vi tok en snarvisitt rundt øya for å finne kollega Bulls bosted sommerstid. Den fant vi sånn noenlunde....
Deretter opp til strake e6 og en tur hjem.
Vel hjemme fant vi ut at vi måtte rydde litt ekstra i bobilen fordi den nå skal på en runde i Sverige uten oss. Får håpe den kommer vel hjem uten blåmerker eller feil....

Takk for oss nå Skurven - muligens vi kommer igjen en gang !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar