26. juni 2012

Bryllupsminner og fremtida...


Så var dagen og timen kommet for at min lillepluttegodgutt skulle si ja til sin viv. Mor står nå plutselig med sine tanker og følelser alene, og det er vel viktig å kjenne på det gode og mange minnene gjennom et barndomsliv og utviklingstid.
Det er jo med stolthet og ekte glede at en skal kjenne på at livet formelig vokser og endrer seg. Et liv som er i endring, er vi alle skapt for.  Vi har fått møte en kvinne som er for meg en sterk og trygg dame for min sønn. Hun er ukuelig opptatt av barn og mannens ve og vel, samt huset de jobber for sammen.

Alle forberedelsene som er blitt gjort i dagene og månedene forut for et bryllup, har vært mange og allsidige. Det å huske den minste detalj fra det som skal serveres gjestene til annonsen i avisa. Det har vært servietter som skal bestilles og trykkes, samt brettes. Det har vært bordkort, bordsetting og ikke minst; hva skal man pynte bordet med uten at det blir for overdådig eller for lite ? Less is more heter det, men jeg tror brudeparet klarte å få pyntet akkurat det de selv ønsket og ikke minst; de fikk dagen selv som de hadde planlagt.


Degernes kirke var fylt av familier fra to sider og det var en svært trivelig sammensveising mor og far  fikk være med på. To tuller på 1 1/2 og 2 1/2 år skapte litt latter og gode situasjoner, men de var med og brakte mor og far i havn og det er viktig det ! Disse to tullene var pent antrukket i samme farger som mor - rødt og hvitt. Samtidig klarte de nesten å være helt rene til de skulle køye i rullehuset til farmor og farfar seinere på kvelden, og det er godt gjort. Men det skal jo sies at farmor hadde med seg en stor kurv med godsaker inn i kirken så de klarte å holde roen en drøy halvtimes tid.
Prest Nicolaisen ledet det hele godt gjennom og jammen klarte brudeparet med latter og si JA til hverandre og love hverandre troskap og gode dager.
Underveis i vielsen kom det to solosanger med I believe in You og Words.
Degernes kirke er flott til slike omgivelser, men trenger sårt en liten oppussing her og der....Vi trives der og brudeparets valg var derfor "naturlig" sa Håvard....
Fra kirken dro brudeparet ut på en liten ferd til fotografiske minner ved Kolbjørnsviksjøen, Degernesfjella.
Det er så idyllisk der ute at det er gode shoot-områder som vi kaller det. Men så kom regnet igjen !
Tror likevel fotografen var noenlunde heldig og vi venter i spenning på bildene.


Festen hadde vi ute i det nyoppbygde Slettemoen skytterhus i Degernesfjella. Der var det så rent og vakkert at vi har forsøkt å forlate bygningen i samme stand som vi kom.

Brudeparet fikk taler fra liten og stor, og mors t-skjorter kom frem til fryd og gammen for brudeparet.
Mor hadde i sin tale funnet ut at litt moro skal det være på en slik dag. Mor hadde derfor ordnet seg en t-skjorte til Håvard med stort (og jeg mener ganske så stort bilde) portrett av MOR med teksten mammaen min på brystets framside. På baksiden sto det med liten skrift NYGIFT og så fire bilder av paret tatt tidligere i juni. Dette skapte mye latter og jeg har forstått at gaven ble mottatt med GLEDE !
Yvonne kunne ikke være dårligere så jeg laget en til henne i samme slengen. Hun fikk på sin framside trykket et vakkert bilde av dem to, men på baksiden nederst hadde jeg strøket på et bilde av henne foran oppvaskmaskina med følgende tekst: "pst...må ta oppvaska før a svigermor kommer se..."...
Yvonne takket og bukket og var særdeles fornøyd med t-skjorta ja.

En gang under middagen måtte bruden forlate bordet og da skyndte alle damene seg frem og kyssa brudgommen til brudgommens store fryd !.....
Over ser vi et dobbeltkyss fra mor og Heidi gjest.
Vi ser nå i ettertid at vi manglet (...) soppstuingen som vi hadde bestilt til middagen og som sto på menyen, men jeg håper alle gjestene forstår at det ikke var brudeparets feil.
Uansett, maten smakte og folk var sultne. Eneste som var igjen var pottitter! Godt beregnet.
Desserten besto av is og jordbær som var favorittene til de små og store ved hovedbordet.

Linnea, Hedda og Marie var tre tøffe småpiker under 3 år som klarte å holde det gående til middagen var nesten ferdig. Men da var det slutt også. I bobilen (rullehuset) sovnet Hedda og Linnea omgående og vi voksne var klar til rask omgjøring av festlokalet med dans og kaker etterhvert. Marie ble henta og lagt i seng på høvelig vis innendørs.

Brudeparet hadde bestilt Ole og Helge til å spille, og det gjorde de til gangs. Musikken var godt likt av stort sett alle, selv om de unge rundt 18-25 syntes det var litt kjedelig musikk, men smaken er forskjellig. Tor-Anders og Randi hadde forberedt seg i timer til å synge solo etter en av DDE s låter, men så hadde Ole og Helge ikke noen DDE sanger i repertoaret - skuffelsen var STOR og de to slo heller an tonen med å synge lokalt ved bordet, danse og slå ut håret ved selvbetjeningsbaren ja. Randi erklærte at Tor-Anders var dugelig til å feste og danse ja, og ville ha mer siden !

Gjestene holdt deg gående til musikken var slutt, og da reiste de aller fleste hjem ganske frivillig.
Ergo et rolig og hyggelig bryllup og jeg håper at de aller fleste koste seg denne dagen selv om man ikke kjente så veldig mange. Men det er jo en begynnelse !


Ettersom ingen av oss hadde planlagt å rydde på natta eller ta oppvaska, måtte noen overnatte ved Slettemoen. Selvfølgelig ble det vi som hadde bobil som fikk ansvaret...Fort i seng ved 03 - 03.30 tida før småtrolla våkna (og det grytidlig kl 07:02).....Typisk...aldri en søndag i fred og ro morra nei.
Men greit nok, da kom vi kanskje oss tidligere hjem ?
Frokosten ble fortært i et lokale som luktet fest og trivelige pakker til mor og far lå litt her og der.
Hedda og Linnea tenkte ikke i de baner for farmor hadde god mat og da var dagen i gang.
Mens barna for hit og dit og lekte, begynte vi voksne på all gjenopprydding og nedpakking. Etterhvert kom brudeparet og da var dagen fullbrakt til ende med å låse Slettemoen for denne gangen.

Vi har nå småbarn på besøk noen dager og det virker som om de stortrives og ikke savner mamma og pappa noe særlig. Får håpe det holder seg ut uka. Uansett har Hedda erklært at det er greit å være her for det er god mat i kjøleskapet og så får hun pannekaker hver dag (vafler innimellom)......Is er det også her. -Det beste er vel å få lov og legge seg når hun og Linnea selv vil, og ikke andre bestemme....
Jada, vi gamle skal vel ikke bare skjemme dem bort, men må jo innrømme at det å bade i stort badekar de to sammen hver kveld er en suksess og veldig morsomt. Ellers er disse to småttisæne veldig opptatt av naboens Reidar og Mira samt hønene de hører, men ikke får sett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar