26. februar 2012

Øra - fuglespotting og litt mer.....


Øra naturreservatområde mot Gansrødbukta

Februar her kommet - og med den en tanke anelse av våren som er i emning. Denne dagen ble så vakker at vi raskt pakket fotosekken og nødvendig utetøy og varme sko.
Nå fartet vi fra Rakkestad til Fredrikstad, nærmere bestemt Øra naturreservat - rett utenfor FREVAR.
Lett og finne, lett og se fugler, men det er vel absolutt for tidlig med de første vår/sommerfuglene våre ?
Øra er godt kjent for fuglekikkere. Vi har ikke den minste peiling på verken måke eller kråke, men hadde lyst på en søndagstur hit for å bli kjent med området. Det er vakkert og flott her ute til tross for FREVAR....

Trappa til fuglereservatet...skyggespill

Ettersom sola skinte som den gjorde i dag, er det nesten umulig å få gode bilder. Ikke en eneste sky på himmelen faktisk, selv fuglene hadde lagt seg i selen for å gjemme seg for den nyankomne "fugletittærn".

Det eneste jeg rakk å få med meg på Øra-fugletitting, var vel skyggespillet i trappa opp til fuglereservatets utkikkstårn !
Men bevares, godt nok for meg, mye spill og liv i trematerialer.
Dette bildet er helt sikkert ikke interessant, men ettersom fugler var umulig å fotografere, må det bli dette som erstatning...

vinterfugler

De få vinterfuglene vi traff på, var så langt unna kameraet mitt som det kunne gå an. Med 300 mm kommer man ikke særlig langt her ute, og med kikkerten godt gjemt hjemme i skapet, har man liten sjanse til å finne ut hva slags fugler dette var...Men helt sikkert en eller annen form for vadefugler.....

issmelting

Underveis tilbake fra utkikkstårnet, kom jeg over en vanndam som utspilte sine siste isspill mot sola. Sola tar godt på dagtid og det er nok ikke mange timene til denne ispletten forsvinner helt !
Herlig med sola og våren i emning, gleder meg til det knopper skikkelig....

FREVAR
 Dette anlegget er helt kommunalt eid, og hit kjører vi søpla våres fra nesten samtlige kommuner i Østfold når det gjelder spesialavfall. Det verste er at Norge må sende avgårde søppel til forbrenning i Sverige fordi vi ikke klarer alt selv, eller klarer å selge alt selv. Litt trist at dette verdifulle gullet skal ut av Norge - det og !
Det triste ellers med slike fyllingsanlegg, er all den søpla som flyter utenfor området ! Plast og atter plast...og noen rumenere som overvinterer i bilene rett ved siden av FREVAR. Er dette menneskelig - eller har rumerne valgt dette selv ? Svaret får vi vel aldri ? Men uansett, jeg synes jo synd på at rumerne ikke klarer å skape noe i sitt eget land ...Norge er ikke svaret på absolutt alt, og jeg blir skremt dersom det viser seg at våre trygdeeksportregler er så dårlige at en dag i EØS-horisonten så beholder du norske stønader i årevis ! Hvem betaler ? Jo, det er vi som bor her på bjerget med hardere beskatninger, sykehus og utstyr som ikke blir oppdatert, norske veier standardisert som på 50-tallet, skoler som ikke renoveres eller gjenskapet i nybygg, eldre som ikke kan tas vare på, politikere som ikke ser sin egen snute annet enn når det gjelder gode styrelseshonorarer og ikke minst; pensjon ved 58 år alder (12 år på tinget...)..


Ut fra Øra dro vi videre en liten tur om Gansrødbukta. Gansrødbukta krydde av gående og fotglade mennesker i alle aldre. Her var sola og her lå naturen for sin fote og ga av rikelig monn. Det er løyper her for liten og stor, langt og kort, rød - gul og blå. Langs kysten eller inn i skogen...Det skal sies at det var svært mange mennesker ute på i dag - herlig !!!
Videre fra Gansrødbukta bila vi innom Thorsølandet og Tornesområdet. Flotte omgivelser, men utrolig mye tele noen steder......Vi tar en tur seinere for jeg veit at området er vakkert sommerstid og på høsten !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar