24. februar 2019

Hemsedal - Fagernes - Høvringen-områdene

Siste sommerferieuke skulle tilbringes i Norge. Var jo bedt i bryllup, og det er noe man ikke bør gå glipp av.
Vi kobla oss inn på Ford Kuga og dro i gang Kabedame etter. 
Fin flyt mot Valdres kan du si, og jammen fikk vi plassert Kaben på Fagernes camping.
Her var det bra rimelig fullt, men fikk kjempeplass så klaget ikke, og hyggelige naboer så det ut til, for de skravlet på alle sider her, og vi deltok like så godt.....
Fagernes camping er godt drevet og svært godt besøkt.
Vi var der i fem dager og fant ut at det er et godt utgangspunkt til mange steder å dra til eller ikke gjøre noe som helst.
Campingplassen - sånn for ordens skyld - var ren og grei og vi merket ikke noe spesielt - så anbefaling kommer - dra gjerne dit.

Vi tusla rundt i Fagernes, gjorde oss småkjent og handlet inn til egen middag. Etter middag var det hvile, men da skulle naboen til høyre skravle - veldig hyggelig! Vi ble mer kjent med hverandre og delte faktisk felles interesser på noen områder. 

En dag tok vi Kugaen og kjørte over fjellet til Hemsedal og tilbake. Rundturen gikk både på asfalt og grus, men alt i ett mye vakkert landskap. Jeg anbefaler Norge som ferieland, det er ikke tvil om at høye fjell, vann, blå himmel og natur gir noe tilbake og er balsam for nytt arbeidsår når ferietidene er over. 

I slutten av denne ferieuka tok vi vogna opp på Høvringen litt tidligere enn antatt. Det var veldig smart for varmen hadde satt seg i dalen, og det var noe mer behagelig med 22 pluss i høyfjellet. Her åpenbarte seg km på km med gåing i fjellet, og fjellsko er fornuftig antrekk. Ned i dalen for innkjøp (har jo bare x antall fjellsko fra før av hjemme....), opp igjen og så langtur. 
Langturen gikk i dalen mellom Formokampen og Skardsætrin.....Fint, men noe stabbete steiner som sto opp og skapte mye knebøy på turen.....kan bare fortelle at natta ble lang med verkeknær....
Mange steder var det lagt ned megasvære skiferheller for å unngå vannpytter osv. Siden dette året ikke regnet mye, var det gørtørt i fjellet, og hundene merket det spesielt ettersom de måtte ha med vann til. Alle grøftene var knusk tørre.....
Vi traff på et par fra Fredrikstad og tuslet litt med de en km eller to, før vi snudde og gikk tilbake til campingen ved fjellstua.
Etter en behagelig og lang dusj, ringte vi Anita og Erik og ba dem med på fjellmat som vi spanderte. De takket jo ja, og sammen hadde vi en time i hyggelig lag. 

Dagen derpå tusla vi ned til området bryllupet skulle være, og etterhvert flyttet vi vogna nærmere festlighetene. Leirskolen var et herlig område og passet for liten og stor. 

Neste dag tok vi bilen fatt og huka tak i Franklin. Verdens herlige og villigste hund på tur - en flatcoated retriever.....Dressert og omhyggelig hoppet han inn i bilen og la seg til rette. Vel framme ved parkeringen på Smuksjøseter, spratt han ut og løp litt hit og dit, men kom på kommando inn i hundeselen. Vi pakket med vann og noe niste, og gikk forbi vannet og kællen videre til PerGynthytta.
Franklin og jeg tok en kortere rute da kneet gjorde vondt etter 10+ km dagen før.......Franklin hoppet ut i badevannet her ved Smuksjøsether og gjorde seg klar til bryllup -ren og pen!

Vel hjemme i vogna dukket det stadig vekk nye gjester på døra - kjente alle sammen og absolutt verdens hyggeligste mennesker. Bryllupsfeiringen fredag-søndag var i gang og nå skulle vi storkose oss.
Fredag opprant med verdens beste sol og alle håpet feiringshelga gikk knirkefritt (noe det gjorde unntatt i 20 min med øs pøs regn under selve vielsen i Guds frie natur - utendørs fjellkirke).....

Bryllup er storslagent og er en viktig begivenhet for de som velger hverandre. Det var en fin dag med god mat, kaker og prek/taler.
Vi ønsker brudeparet lykke til på ferden, og nå var jammen også ferieuka nr. 3 til ende.
Hemsedalsfjellet - en vei som gjør at jeg får lyst til å tråkke på gasspedalen og spella musikk bælhøyt!!!

Kugaen i farta med Kabevogna bak......

Et sted på veien for å nyte naturen mellom Fagernes - Hemsedal...

Ned i dalen og hjemover til Rakkestad. 
Det er alltid noe sårt å ta farvel, vite at det er gjenstridig slutt. Ferie er ferie, og vi sitter igjen med mange gode historier og minner, men skulle ønske at ferien varte bitte litt lengre.....
Godt vi nærmer oss pensjonistalderen!
Vogna trygt plassert på fjelltoppen Høvringen ved Fjellstua...superduper utsikt 360 grader! 


Blidfisen min ...

På vei fra Brimi sæther ligger denne melke - unnskyld, vin-rampen....tøft gjenbruk...



2 vafler og 2 glass saft = kroner 180 takk! Skjønner turistene tar med egen niste....men smakte godt denne solrike dagen...

Brudeparet kvelden før kvelden.....så ikke skremt ut han Erik eller Anita nei...

Gjesteflokken......(lånt bilde fra C.)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar