24. februar 2019

2019 - Kieltur med datter og datterdatter....

Mormor......
Ja.....
du - det skal bli utrolig deilig å komme til syden nå altså......
Syden? Hahahaha Marie! Kiel er ikke syden - det er like kaldt som her i Rakkestad...
Svar: "kødder du"?

Nei, Kiel er ikke syden bare så det er sagt. En brosjyre om cruisetur på bølgan blå og vakre sandstrenger med folk i badetøy kan da sette et lite pikebarns hjerne på varmere grader. Dog måtte jeg skuffe denne snart 8 år gamle jenta med å si at Kiel ligger noe sør for Norge, men sliter nok noe med vinter fortsatt de og.......Ok, så godtok Marie det, og vi kom oss avgårde denne onsdagen.

Anita fikk parkert kjerra i p-huset, og må vite måtte vi stå rett bak en sort bil. Vi titta oss rundt -så på hverandre og begynte å skoggerle....Alle bilene var jo sorte - så hvor skulle vi stå på anvisningen fra p-dama? P-dama pekte litt bortenfor der kanskje? Anita parkerte og vi gikk ut vi og ombord i Color Fantasy......

Fantasybåten bærer noe preg av elde, men har alt hva du behøver for en overfart en dag eller to. Vi hadde ingen store planer, bare være sammen kose oss, spille gris, spille vri-åtter, spille krig, ete og ta for oss av det som båten kan ha å tilby.
Marie og vi tok en pizza på kjappen i fojaeen, og du verden - det smakte veldig godt og vi var faktisk veldig mette til neste dag!
Innimellom der var Marie og Anita i spabadet og koste seg med sklie og bobler. Mormor satt i hjørnet i varmen og så på utsikten.....Det var da veldig mye norsk natur veldig lenge kan man si....
Natta seg på, og vi køyet ganske raskt utpå ti tida, og Marie mente at dersom det kom en megabølge, ville hun falle ned og bli slått i hjæl.......Vi viste henne værmeldinga og da sovnet hun relativt raskt....Havet var nesten blikk selv om vi kjente at vi var i #sekken"......

Torsdagen viste seg fra værgudenes flotteste side, og med nesten 10 varmegrader var det sydligere temperaturer... Vi gakket hen til shoppingmarkedet og så på tilbudsvarene. Hadde ikke planlagt noe særlig, men Nikeskoene lå jo der og fristet oss begge over evne. Selv frøkna skulle ha vårsko! Noe pent selvfølgelig, og sikkert rosalilla i fargene, og hun bestemte selv. Med is og hamburgere mettet vi magene våre før neglemannen fra Ungarn imponerte oss med tysk, ungarsk og norsk om i hverandre. Gardermoen til jul er hans neste jobbsted og terpet på norsken og pekte på våre negler..Vi snakker ikke om dem nei....men han viste oss et produkt som holdt noen dager.....tilbudet var meget bra, men vi klarte å motstå fristelsen. Kanskje seinere?

Hjemturen med ferja gikk fra Kiel ved 14-ish tida og seilingen var fredelig hele veien. Denne kvelden hadde vi kuponger til rabatterte priser og spiste høvelig og bra for oss i buffetten.......Etter det taxfri og litt ble det i posene med hjemover likevel. 
Marie puslet med lego, tegnet og så på mobilspillene innimellom slagene.
Marie likte båtturen og sa at dette kan vi gjøre flere ganger, men litt varmere vær da!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar