30. mai 2016

Regionstreff i regi avd. 11 - med barna i fokus!




Hedda og Linnea har tegne"time"...
Ja, så sto han dagen her da...Denne torsdagen som Hedda og Linnea hadde venta på i "årevis"!! I påska spurte vi om de ville være med på bobiltur, regionstreff, barneaktiviteter og overnatting. Jada - en burde kanskje ha forstått svaret - det ble et rungende og enstemmig JAAA!!! Men dagene og ukene var lange, og med avkryssing i kalenderen nærmet dagene seg, og så sto de bare i vinduet denne torsdags ettermiddagen og ventet - og ventet på bobilHelga og farmor og farfar.
Da vi rundet bakketoppen og inn på sletta, så løp de forventningsfulle til vinduet og ventet på oss. Sander også! Men stakkar - han var jo bare ett år og kunne ikke være med sa Linnea. Vi måtte forklare at bobilHelga hadde bare seter og belter til fire, så denne gangen måtte han være hjemme. Hedda sa høyt at det var "deilig"....Vi måtte dra på smilebåndet vi voksne, for vi veit hvordan en ettåring er i aktivitet på sine to søstre på henholdsvis 6 og 5 år....
Frokost ute i det frie på Camp Grinsby, Årjäng 
I bobilHelga på vei til Årjäng ble det fantasert om ditt og datt om hva skulle gjøres, vinne hesteskogreiene skulle Hedda, og ja Linnea skulle vinne noe hun og, men visste ikke hva. Vi bunkra inn litt mat i magen og ellers, og vips så var vi fremme, og for en plass vi fikk. Kongeplass! Jentene spratt ut av bobilHelga og fartet rundt for å bli kjent. Nye venner kom på plass, og det var morsomt syntes begge to. Ettersom de var litt nyfikne, fikk de lov til å gjøre egentlig hva de ville - det var jo farmor som bestemte for det sto THE BOSS på bobilHelgas vindu sa Hedda...Denne førsteklassingen hadde tydeligvis lært noe på skolen da....Torsdagskvelden senket seg sakte og sikkert, og etter at bobilHelga var tømt for 30 kg pølser og tilbehør, lotterigevinster, vaffelmix osv, så var det godt å finne senga....
Morgendagen og fredagen var planlagt ned til minste detalj, og mer moro skulle det bli.
Liv fixer velkomstpose til 26 barn fra 0-18 år
Fredagen opprant litt kjølig, men bra vær...frokosten ble tatt ute og det var deilig.
Frokosten ble nesten ikke ryddet vekk før tuppelinene spratt rundt på plassen og skulle finne på noe. Vi forklarte innstendig at sjøen ikke hadde badetemperatur og at vi skulle sette opp store telt, så bare lek....
Etter at teltene var plugget og festet, gikk vi voksne i et lite møte for å dele litt oppgaver og ta i mot gjestene som rullet inn en etter en....Hele 49 hadde meldt seg på, men vi havnet vel rundt 47 enheter totalt, ca 96 voksne og 25 barn.....Utrolig - men sant, og så veldig morsomt! Ny rekord?
Hr regionsleder Magne på sin trimsykkel - plassering var viktig!
Alle fikk sine plasser, og plutselig kom fredagskvelden med åpningstale av regionsleder Magne Storlien, pølseservering av Elisabeth, Dan og Liv. Pølsekøen varte og varte, men ærlig talt - det var pølser til gjengen en gang til og enda litt til! Herlig! Etter pølseetinga fant folk frem lommebøker og tok lodder til morgendagens trekning. Gevinstene var hemmelige, men ble utstilt utpå morgenen lørdag. 
Hedda? Linnea? Hvor er dere?
Vi måtte taue inn jentene til kveldsstellet og nattekosen, og Linnea måtte ærlig innrømme at knea var trøtte.....Farmor lo godt, og sa at knea var så trøtte, for Jon Blund jobbet seg oppover...Etter tannpuss og pysjamas på, var det ikke rom for lesetid da øya seg igjen :) 

Telta skal opp ja...først litt tenking hos herrene....hehehe...



Linnea passer på at mannfolka gjør jobben sin...


Farmor våkna utpå natta og oppdaget masse regnvær i sikte....Heldigvis viste det seg at lørdagen ble en glede i sol og noe skyer, men for en dag! Det ble igjen frokost ute, formiddagsmat og langbord på kvelden med alle folka. Det ble barneleker fra klokka 12 med bokser og ballkasting, byggesåhøytenbarekan med treklosser i stabler, styltelek, hesteskokasting. Alle barna fikk prøvd seg på det meste, og jeg tror det var kjempeartig!! Linnea og Lilly var venninner og bygde klosser, kastet på bokser og tok for seg noen løperunder her og der. Hedda løp rundt med flere og alle navna har jeg ikke i farta, men dukket opp til byggeklosser, stylter prøvde hun ikke for det var jo i alle fall høyt opp fra bakken! Boksekastinga gikk bra, og det samme med hesteskoene....
De voksne fikk også prøvd seg på hestesko, og både herrene og damene dro avgårde med poeng, og spennende sluttresultat ventet..
Pølsekøa var lang og herlig, takk Brødr Ringstad i Rakkestad for bælgoe pølser sa alle :) 
Fru Sørensen og Fru Bjørnstad gikk flere runder med lodd og solgte til den store "gullmedalje"! Vi var lykkelige over pengeresultatet, og det tror jeg kasserer fru Hermansen også var... Trekningen gikk smertefritt på kvelden, og det var uhyre mange 
gevinster i år, og fine sådanne. Vi fikk skryt for premiene, og det var hyggelig ros. Langbordet med alle gjestene denne lørdagskvelden var også bra og flott tiltak. 
Folk koste seg og barna fikk etterhvert sine premier for alle aktivitetene. Vi prøvde å premiere likt, og treffvertene hadde fixet mange fine medaljer, kopper, ballonger og annet stasj. Barna var glade og viste tydelig at dette var morro! 
Så kom hesteskopremieringen...for både liten og stor!
Barna sto der og trippet, og den første som ble ropt opp var Linnea-vår. Hun fikk 3. plassen og ble kjempestolt. Premiene var så mange at hun ikke hadde plass i fanget så hun måtte kaste noen over til farfar i godstolen. Lykkelige var hun!
I dame- og herreklassen ble det også delt ut premier. 
Tror de liker å vinne disse voksne også...I allefall jeg - men jeg var langt unna pallplass, finaleplass osv...Fikk jo bare fattige 9 poeng i hesteskokastinga! Sukk :
En pølse? To pølser? Med lompe og brød? Nææ, vi har ikke vaffel til pølsene (typisk Østfoldinger...)

En og en blir to, og så ble vi så mange a gitt :) Herlig!

UF-folka! Unni og Finn fikk god oversikt og nøt uteværet til tross for litt kolde grader...


Regionsleder Magne sykla rundt og dirigerte vogner og biler på plass

Innkassererne, mottakelseskomiteen og treffverter - Liv - Karin - Dan og Terje

3 GLADE VINNERE I HESTESKOKASTING FOR BARN 
TRE GLADE DAMER SOM VANT - EVA 1. PREMIEN
Lilly og Linnea bygde treklosser så høyt som bare det!
Linnea prøvde styltene...skummelt!
Regionsleder Magne Storlien i rødt - sjekket at damene kastet fra rett plass i hesteskoringen
En av Rosenquistungdommene som testet kastearmen - morsomt 
Regionsleder målte hvor høyt det ble bygget, og her ser vi også snurten av Heddagull i lilla jakke

Innimellom så vi herrene til-fra oppvaska... :) :) 
Herrene ble også behørig premiert...Regionsleder var litt overlegen i poengene, men pytt pytt....Det ble vurdert å ta dopingprøve, magnettesting el.lign., men denne gangen slapp han unna :) :) 
Barna fikk alle like premier!
Og her var "resten" av barna...Var så mange at vi måtte ta bilde to ganger!!
Linnea tok fotos av regionsleder Magne, og Magne var litt bekymret...stort sett bare Dethleffsgate....
Torsdagskomiteen avbildet i smug...
Boksekasting med tennisballer var populært!



Tuppelinene på avskjedstur lørdag kveld!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar