22. mai 2016

17. mai 2016 i Rakkestad med noe "attåt"....

Øya Åstol utenfor Tjørn, ca 300mx600m - en opplevelse!
Per Ivar!!!! Det er KØØØØØ.....Ja, sånn begynte pinsa 2016 for oss da.... Med bobilHelga på hjul rullet vi ut fra Tistasenteret etter bunkring og tok strake E6 mot Tjørn.....Men så sa det bare bom stopp midt oppe på den nye Svinesundsbrua - og der sto vi i nesten 1 1/2 time! Flott utsikt, gyngende bru og litt avmektig....Ikke fordi brua skulle knekke, men fordi det var så himla høyt, god utsikt oppover og nedover liksom.......Det gikk bra, og etterhvert løsna trafikkorken opp og vi dura videre til et mål vi antok var rimelig greit.
Vi valgte denne gang å ta inn på campingplassen i Skärhamn som heter Hav & Logi. Plassen er svært god, markerte områder, flott serviceanlegg som glinser og står til topp i karakter. Servicevertene er også unge og dyktige, og kan sine saker. Området ligger ikke med utsikt, men mellom to berg. Du når havutsikten ved å gå en liten bit, eller sykle til Skärhamnområdet som ligger litt under 2 km unna på flatt terreng omtrent....
Skärhamnområdet er vakkert her ute ved kysten, og har gastronomisk mye å by på i strandlinja. Mye lekkert i båter og jammen kom vi over en helt speller ny yacht....tror den var i såkalt mangemillionærklassen...I alle fall ikke i vår prisklasse!!!
Vi nøt dagene kort fortalt her selv om vi hadde planlagt sykkelturer hit og dit, men den fordømte el-sykkelen fra G-sport leker med oss og mine fantastiske evner til sinnesmestring! For tredje gang har jeg satt den i retur, men fikk den kjapt tilbake. Skjer det en gang til - gidder jeg ikke mer og da får de skaffe meg en ny - dette orker jeg ikke å bruke tid eller krefter på....
Vi koste oss med grillmat - utespising på restaurant, gå nærturer høyt og lavt, hoppa over i ferja til Åstol og brukte en liten time der i sollyset....
Blomstringen har startet på strandlinja - herlig!

Jepp - det er IKKE vi som har bestilt yacht, men for et syn....costa plenty...

Hav & Logi camping, utrolig flott plass og omgivelser, anbefales for alle.

Vi avslutta reisen med en natt og en solrik dag i Hunnebostrand. Der parkerte vi bobilHelga på ställplassen ved småbåtshamnen, og havnet mellom to store seilbåter...Her var det rimelig fullt, og det pleier det å være ganske jevnt over. Dagen var litt vindfull, men vi tok spaserbeina fatt og koste oss på restauranten Bella Gästis, og på veien ble også gubben parkert litt......Jeg trengte fri!
Hunnebostrand er en trivelig småkystby, må sees men regn med vanskelige parkeringsforhold og utrolig folksomt sommerstid. Men anbefales og kos deg riktig godt her med reker, fisk og dill!
Herlighet for et perfekt sted! Jeg elsker friheten innimellom!!!....

Kveldsstemning mellom to seilbåter i Hunnebostrand....
På mandagen MÅTTE jeg hjem vettu....En ren og skjær egoisme ligger i det at jeg digger 17. mai, korpsmusikk, barnabarna mine i toget og alt annet som softis, spise ute, se på alle de fine festkledde folka! Det er en vakker tradisjon vi har her i Norge- tenk over friheten vi har, mat på bordet har de fleste, klær og muligheten til å leke fritt uten bomber og herjinger.....Ja, det er noen som synes en slik dag er bare fjas, men ikke jeg! Jeg VELGER å ha det morsomt, velger å ha det gøy og snakke med folk, dele gode minner og ikke minst, rope hurra og høre korpsmusikk! Håper vi har skolekorpset og Janitsjaren i mange, mange år!! Hurra for Norge, hurra for bygda våres og hurra for alle som kom og gjorde dagen virkelig festfin! Vi trenger samlingspunkter som dette folkens!
Hedda i 1B Bergenhus skole (solbrillejenta) 

Langt tog så en blir rent glad i hjertet sitt på en slik vakker 17. mai dag i bygda mi

Alt er lov i Storgata - også krabbe i fotgjengerfeltet med bunaden på.....Marie lærer Mikkel krabbekunsten

Olalala....Sander Oliver har oppdaget en IS !!!! 
Linnea mi slurper i seg "braincooler"....kaldt blir det på en slik solfylt dag

I løpet av mai skjer det mye. Bobilliv, NBCC-liv, planlegging av sommerferie, ferjebestilling, sertifikatordning osv. I tillegg skal alle barnebarna i barnehage, idrett og andre aktiviteter ha sine show og fremvisninger av vinterens øvelser. Først ute var Marie i danseskolen. For en artig kveld med spillopper, og ikke-gå-av-scenen for dette var gøy osv. Marie har lært mye og det var morsomt å se at hun dukket opp på både førstesiden og midtsiden inne i avisa med sine dansevenninner!
Plutselig oppdager Marie (bak blå "gutt") mormor og mammaen sin i kinosalen (og den er stor, salen altså")

Noen har lært seg å hoppe høyt i danselivet

Mye danseglede for disse soljentene som skapte latter, liv og røre. Dog var det få som ville ned fra scena!
Nå er det snart regionstreff med en hel haug NBCC venner hvor vi har barna i fokus. Da skal Hedda og Linnea bli med på tre dagers bobiltur, noe jeg tror de gleder seg veldig til. I alle fall Hedda som har bestilt ulike matretter! Ja, nå gjenstår det å se, men følger du med, kommer det nye historier, bilder og litt av livet vårt med familie, festdager, glimt fra bobillivet vårt og sikkert noe attpåtil....

For egen regning, som vanlig-
Elisabeth :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar