17. april 2016

Saltvik, årets første bobilhelg 2016

Her står vi på Knät og ser ut mot Saltvikstackarna, Altarefjorden (Tanum)
Ja, så var vi i farta igjen...BobilHelga var gjort klar som bare det, og vi håpet på at alle ting skulle funke - akkurat som i fjor......Nuvel, vi blir alltid overrasket, sikkert også denne gangen mente vi da vi rulla ut fra Eventyrveien i Rakkestad....
Saltvik camping rett utenfor Grebbestad i Tanum kommune var målet vårt denne helga.
Årsaken var like enkel som tidligere, bare være til og nyte vakker natur og håpe på knallvær! Samtidig ønsket jeg som husbilsfrue at influensaen tok veien dit peppern liksom drar.......

Her er kartvisning: 

http://kartor.eniro.se/m/gXPPa

Med ryggen til campingen og nytelse av utsikten!
Campingen har de siste to-tre årene gjennomgått store forandringer. Tydeligvis har dagens unge eiere forstått brannfellene og skapt større rom, men også tydelige oppgraderinger flere steder på campingen. Bra!  Puben/butikken har det de skal, og servicen er fra vår side helt upåklagelig. De var gode verter - akkurat som vi har kjent på siden midten av 1970-tallet da vi begynte å frekventere campingen. Campingen er helårsåpen og har gode priser. For første gang tilbys fra og med i år forhåndsbooking, og det vil bli vesentlig færre tilreisendeplasser ifølge dagens unge eiere. De satser på hytter og fastliggere, og skal bygge opp området over fremtidige år. 

Fiskerhytte ute i havgapet her ved Gullbringa, Tanum
Det føltes som om influensaen var på retur, og vi tok ned el-syklene fra bobilHelga og brukte en time på lørdag med å sykle til Havstenssund. Der skjer det lite på denne årstida, men vi begynte å ane våren i full marsj. Kaniner overalt - og da mener jeg overalt! Hoppende...spretne som de er vil de fram og tilbake, og virrer rundt her og der....I veikanten mange gule små hestehover, her og der krokus og tulipaner samt vitsippor (hvitveis). Løvtrærne har fått museører og nå er vi i full pollensesong sikkert?
Det var ganske kjølig på henda merka vi under syklingen, og angret at vottene ble hjemme, men vi frøs ellers ikke til tross for vinden. Det er noe eget å være her ute ved salthavet.
Lukten. Tang og tare. Fisk. Reker...

Min eiegode gubbetubbe i vindkastene ute på Skönhamn, Tanum
Lørdagen ellers var innafor i bobilHelga med god mat og drikke, samt tv-titting og se på nabofolka på campingen...Typiske aktiviteter!

Oppgradering av stenhoggerkunst? Artig, lell...
På søndagen hadde husfrua mer lyst til å sykle - noe kællen ikke var nevneverdig i mot. Men hvor? Tja, sa jeg - jeg svinger hit og du følger vel på?
Det gjorde han, og litt hitom og ditom, så kom vi til en plass som het stenhogget....
Tydeligvis hvorfor, og vika Gullbringa var herlig. Her skulle jeg mer enn gjerne hatt hytte! Merkelig nok hadde jeg ikke kjennskap til denne plassen - ellers så var denne gått i glemmeboka. Videre ut fra Tjurpannen og til høyre helt ute dukka denne godbiten opp.
Her er det 100% sikkert vakkert hele året, men tenkte meg dagen i dag med flotte skyer og gløtt av sol ga meg noe å tenke på.
Ikke store hyttene, akkurat passe store og så lå de akkurat der de skulle ligge....Noen ledige hyttetomter var det også....
Hit vil jeg tilbake!

Vika Gullbringa - Tanum


Takk for oss denne gangen Saltvik.
Helga 15. - 17. april 2016
Elisabeth og Per Ivar
bobilHelgaIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar