26. desember 2015

Alicante, på hytta....

Her nyter tre av fire lunsj i Santa Pola
Så tok høsten farvel og vinteren sto jammen foran døra og ville inn i vakre Norge.
Spania ble derfor alternativet en fem-seks dager, og ettersom vi var medbudt på tur av svoger, takket vi selvfølgelig ja til en billig flyreise og gratis hytteovernatting i varmere strøk.
Alicante viste seg å være perfekt på denne novemberuka. Det var ikke under 19 grader dagtid, og på natta var det rundt 10 pluss....Litt varmere enn hjemme vinterstid, men en god norsk sommer...
Og apropos, sommer i norsk forstand betyr følgende: Bleike nordmenn, solhungrige, sitter ute åkke som, shorts og bar overkropp gjelder!
Spanske beboere: Boblejakker, vinterstøvletter og topplue!
Markant var forskjellene og vi lo flere ganger hver eneste dag under reisen....
Det så snålt ut fra vår side, men fra spansk side var det rett og slett kaldt vettu...

Flotte bygde anlegg til å gå over sanddynene ned til kilometerlange strender..
Stranda ved Gran Alacant
Jaggu tok de julevaska - bare 16.8 grader pluss i havet...hmmm..
Hytta til svoger ligger flott til på en bakketopp, flott utsikt til alle kanter og sol både foran og bak, eller på takets topp om en ønsker å ligge der... Vi ble tildelt kjelleren og fant oss godt til rette og bød på medbrakt taxfree pærekonjakk til aperitif som takk for tilbudet.

Anne-Grethe og Jan-Inge er flotte verter og vi stortrivdes hele weekenden vi.
Vi delte gode historier og sanne opplevelser. Vi nøt kveldene ute på restaurant i trivelig selskap og passet på å få nok innabords til å rusle hjematt.

Herlige grønnsaker i lørdagsmarkedet, Santa Pola
Santa Pola besøkte vi, og tok for oss markedet der. Var heldig å finne noen små julegaver til ei fantastisk venninne hjemme, et vakkert skjerf som jeg har fått mye skryt for (ikke kashmir nei, men pashmina - hva det nå en gang er...)....Det er utrolig morsomt å gå på slike markeder og der har jeg det trivelig med både selgere og med kameraet mitt. Kan gå slik i timesvis jeg...
Fiskerne ryddet og reparerte sine fiskegarn, Santa Pola
Gubbetubben så blid, han fant intet og sparte derved noen kronasjer ja...
Alicante tok vi for oss på mandag, men det ble ikke annet enn seeing og drikking.....drikking i pent monn da folkens - ikke tenk dere noe annet! Vi synes Alicante er flott som by, og paradegata var dekorert så øya gikk i kryss - godt en jammen ikke var "full".....Havneområdet var veldig fint og vi nøt solnedgangen der.
Havneparti ved Alicante by

Vertene våres, og så flotte mennesker de er!

Fra promenaden, og bemerk de flotte flisene som er lagt...
For å avslutte vil jeg si at vi som reisefølge forhåpentligvis oppførte oss og kunne dele litt av vårt overskudd med flotte Jan-Inge og vakre Anne-Grethe. Takk for turen og håper det kan bli en reise om en tid senere, men husk også - at dere nyter litt alenetid i slike vakre omgivelser og på en sånn fin hytte! 
To flotte brødre, her repr. ved Jan-Inge til venstre og Per Ivar til høyre...Godt med litt "kaffe"...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar