4. august 2015

Sommerferien 2015 - og hvor var vi da?

On the Road again...forøvrig superfornøyd med dashcamera...
Sommerferien kom også i år, og tre uker ble nyttet til litt godvær, regn og besøk i Sverige, Danmark og Tyskland.
Vi er blitt gode på Tyskland, spesielt i nord-områdene. Der er det uendelig mye å finne på, se og gjøre har vi funnet ut. Og så er ikke Tyskland noe dyrt ferieområde selv om enkelte campingplasser har dyrere priser i høysesongen. Mat og drikke (spesielt greie priser) er innenfor det akseptable og vi spiste ofte ute.

I år starta vi fra Rakkestad - der bor vi liksom innimellom slaga. Så farta vi til Varberg, satset en dag på ferjekaia, før danskeferja over til Grenå. Men vi rakk en tur innom slottet Tjoløholm for ferjebillett fikk vi ikke før tirsdag....
Tjoløholm - et sted du bare kjører forbi, og det har vi gjort i mange år. Her kan du f.eks. stellplassparkere husbil og vogn for ca 120 kroner døgnet (uten strøm, men med utedomulighet og badestrand bakenfor slottet). Flott tur og rekreasjonsområde, supert slott med sine små kafe og museumsgjenstander utstilt.
Her har du noen glimt og tekster til;
Tjoløholms slottspark. Der skulle en ha bodd og nytt utsikten (hvis man hadde gartner da..)

Fantastisk, en av Sveriges største og første støvsugere. Les teksta under:En av bygningene på Tjoløholms slottseiendom. Her kan du leie deg inn..
Fra Varberg gikk det over med ferja til Grenå. Velger ikke å skrive om Varberg nå, har gjort det tidligere i år, og du kan også lese om det i juliutgaven av Caravennen (medlemsbladet for NBCC Askim og Omegn).
I Grenå fartet vi direkte til Fredericaområdet og Hagen strand camping. Vi trivdes så godt at vi var der i tre-fire dager. Her hadde vi nærhet til havet og god strand, men var plaget av noe vind til tider selv om dagtemperaturene var gode. Noe bading ble det dog ikke! Temperaturen i havet der lå på 14 pluss...Plassen anbefales.

Fiskegarn til tørk - et vakkert syn synes nå jeg..
Fra Fredericaområdet farta vi over grensa til Flensburg, shoppa litt gryn i autobanken og parkerte utenfor Cittipark for komplett innhandling for tysklandsreisen. Drikkevarer - jada....mat i litt mindretall jada....og så noe for magen i konditoriet. Cittipark er både billig og greit, men du skal vite hva du handler. Utrolig mange grensehandlere her...skjønner ikke det...
Inngangspartiet ved CittiPark, Flensburg...

Nææ, koser du deg igjen du da? Varmt også så du får nyte det..
Vi tok noen netter på Ostseebad Damp 1 området. Der MÅ du for allan del huske på å ha nok cash. De tar jo kun kontanter for fornøyelsens skyld, men var til gjengjeld gode på service og viste til flott strandområde og langgrunne strender med god badetemperatur. 
Langgrunne strender ved Ostseebad Damp 1....Herlighet, langt der ute er kællen min, fortsatt til knes med vann!
Herfra sykla vi inn til Wismarområdet og nøt bl.a. bryllupsdag nr. 29. Underveis i det italienske kjøkkenet vi var på, kommenterte vi at det ikke var tent lys under vår jubileumsmiddag. Da ble det virkelig fart på serveringspersonalet gitt....Rett etter det varme måltidet dukket det opp to stk med hvert sitt dessertbestillingskort. Hm...vi var gørandes mette etter biff og paprika i fire lag og tenkte ikke dessert. Så PLUTSELIG - STO  det en kelner der med rakett i isen! Bokstavelig talt og smilte fra øre til øre mens vi fikk dagens dessert gratis! Service det! 
I Wismar kan du se og gjøre noe av litt av hvert. Godt havneområdet med utrolige gode fiskeretter rett fra båten serveres. Museumsområde. Loppisområde m.v. Wismar har også historie og sine skeive bygningsmasse. 

Italiensk restaurant på vår 29. bryllupsdag med gratis dessert og blid kelner i bakgrunnen..
Fra Wismar bar det til Berlin (omhandlet i eget innlegg august 2015, søk opp Berlin i etikett evt).
Berlin 4 dager og så over til Prora og Binz-området ved Sassnitztoppen. 
I dette nordlige området av Tyskland finner du vakker strand og sjø i kilometervis. Flere byer har historie og noe med opplevelser og gode minner, men vi valgte oss ut Binz, Prora og ferja til Trelleborg etter et par dager.
Strandparti fra badebyen Binz i nord-Tyskland.
Tyskerne selv ferierer spesielt godt her oppe i Binz-området. Litt dyrere ferieområde med gode leilighetskomplekser og strand du bare forventer andre steder enn her. Gode restaurant og butikkområder men shoppingen byr på vesentlige høyere priser enn det "normale" her på bjerget..
Bygningsmasse fra strandavenyen ved byen Binz
I Prora kan du bl.a. se historiske NS-KdF-museet, Rugenmuseet, spesialutstillinger gjennom året, nyte et vinotek og wienercafe med vid utsikt over havet.
Kraft durch Freude var og er gammel nationalsosialisme. Her ble det fra 1933 til 1945 planlagt og bygget deler av et stort rekreationsområde for arbeidere, militære og sosietetsfolk. Et 4.5 km bygningskompleks av mur reist av arbeidere gjennom tidens tann og krav fra bl.a. Hitler. Bygningsmassen ble nesten klar til 2. verdenskrig og var egentlig ment som oppbygning og trening til å tåle mye når det gjaldt helse, nerver og lignende. Folket skulle herdes innfor neste "krig". Prora-bygningene har også huset militære øvningspersonale og også vært innom hospitaltiden etter krigsårene. Museet har flott visning av historien og du får se og høre flere taler, lese artikler og se plantegninger for hele Prora-massen. 
Nå i dag ser vi tegn til at deler av Prora-bygningsmassen bygges om til leilighetskompleks og selges i prisklassen 160 000 euro og oppover - litt avhengig av hvor mange rom og hva du vil ha i leiligheten din. Turismen har overtatt, cafeer, vinotek og bakeri er det kommet til i massen, og også et diskotek.
Prorabygningen fra baksiden...
I Proraområdet lå vi parkert ved Wohnmobil-Oase. Godt sted og du betaler hva du selv ønsker å bruke. Eks. .20 cent toalett, 1 euro dusj, 1 euro 1 kw strøm, osv. Nystekte brød o.l. får du selvfølgelig bestilt, og vi må si resepsjonsfolka snakka bra engelsk og kunne sine omgivelser og stilte opp på alt du lurte på. Hyggelig vaktmester som sykla rundt på området og underholdt. Men glem internettkjøp! Ikke verdt det, klatre heller opp på høyden inne på oaseområdet og søk opp det du bruker ellers.
Dagstur med buss til Sassnitsbyen. Her fra hengebroa ned til havnepartiet.

Havnebilde fra Sassnitz

Sommerferien avsluttet vi på RÅÅ vallar i syd-Sverige. Var heldig og fikk et par dager der men dro hjem da vinden og uværet tiltok. Deilig å ha ferie, men merker at noen få kvm i bobil er nok for nesten tre uker med meg og gubben. Vi trenger våre domeneområder og frihet....Men bobillivet er jo herlig.
Kveldstur ved Råå vallar og camping. Godt turområde, men bælkaldt i vannet ja..

Nå skal vi forsøke å legge ut bobilHelga for salg da vi vurderer campingvognkjøp av ulike grunner, men mest også for arbeidstidene til min bedre halvdel. Den som følger med, får se hva det blir til.
Kveldsstemningen vi har med egendiktet lyktvers i prosa og ord. Lykta er fra Lises lykter (facebook).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar