9. mai 2015

Bofors camping, og noen ganger så.....sukk!

Her har vi fika ved strandkanten...svensk choklad och mysig dricka..Koster i det fjerne
Ja, du vet ikke sant? Noen ganger går ikke ting akkurat som planlagt! I allefall ikke her i gården...
Sukk....vi har for litt siden fått en liten feilmelding på dashbordet da vi starta Helga, men så forsvant den liksom. Men nå - NÅ - nå som kællen endelig hadde karra seg hjem tidsnok til at vi skulle få skikkelig langfri, torsdag - søndag, så streiker Helga!
Gode råd var dyre, men jeg kom da på Ragnar nede på Mekonomen, Rakkestad.
Vi dro dit og fikk datasjekka vår tyske dame. Nope, han kunne ikke hjelpe, men mente at feilen ikke var så alvorlig at vi ikke kunne dra utpå...
Vi tenkte likeså, selv om dashbordet blinka i alle fasonger og varianter fra lyserosa til ildrødt...Null speedometer...Null peiling på fart...
Men fasen au - farta ja, den kunne vi ha skrevet en egen bok om! Hahahah...
Snakker om at kællen fikk nesten blodtrykk de luxe og innleggelse!
Farta på Helga var dårlig den- var akkurat som å kjøre med bremsene på..
Men fram kom vi etterhvert - ikke til bestemmelsesmålet vårt som var Sotenäs ved Smøgen, men Bofors camping utenfor Strømstad.
Her har vi sykla til Saltø og ser inn mot Bofors camping..

Bofors har vi forsøkt å besøke en gang for en tid tilbake, men vi opplevde liksom å komme til et nedlagt gårdsbruk - og så farta vi videre for det var litt utenfor vår "tankerekke" på at plassen kunne være noe mer enn vi det så der og da...
Denne gangen dro vi gjennom "låveporten" og det åpenbarte seg et fantastisk stykke svensk landjord med vakker havsutsikt helt til Koster - og ikke minst, sandstrand som alle kan benytte sommerstider til et havsbad eller flere.
Tjärnø marina, biologisk institutt bak oss og utsikten mot Koster og hyttelivet.
 Bofors camping består det meste av fastliggere men har visse plasser mai-september til gjestereisende - sånn som oss....Vi fikk en superduperplass på nr. 1 og hadde derfor ryggen og siden fri for campere og var i herligheten som bare det...Helga ble parkert raskt, ut med stoler og grillen. Og det som var så supert denne helga, var den gule flekken på himmelen som heter SOLA! Den strålte fra torsdag til søndag, og vi ble begge to ganske lyserøde og solbrente. Men herlig, herlig - og farlig, farlig :)

Her har du webinfo: http://www.boforscamping.com/
Kjekt å fortelle turistene hva som skjer..Her fra veikanten ved Saltø naturreservat..
Vi fant ut at det var deilig rent på servicehusene selv om de fleste servicehus var av eldre dato. Et nyere sto ferdig, men der måtte man ha "kort". Forøvrig var det utrolig mye strikkesaker og ferdigstrikket tøy til liten og stor i servicebutikken, noe campingutstyr til salgs og fersk mat i høysesongen. Verten var trivelig, og vi følte oss velkommen.
For de som ikke har verken vogn eller bil, er det mulig å leie bobil, vogn og hytte her.
Utrolig ålreit sted for liten og stor, en skikkelig fredelig oase uten de store krava som følger med på høystandardplasser. 
Utsikten fra vår plass (nr. 1).
Vi fant ut at innen ti minutters gange var du på Tjärnö marinbiologiske institutt og der var det forøvrig et akvarium (stengt nå, men åpner visse tider). Kort vei derifra ut til naturfredet sted Saltø. Saltø har alt, hav, salt, furu, artrike vekster, badesteder intime og mangfoldige, et riktig smultronställe! Jeg anbefaler Saltø året om, spesielt for deg som er fotograf!
Det våres også ved kystlinja her i Sverige...Utrolig vakkert..
Den fredfulle helgen gikk med til avslapning, hekling av babyteppe (lappeteppe, blir sikkert ikke ferdig om noen ikke sponser lapper hehe...), gåing i turmiljøet her og sykling hit og dit. 
Vi nøt sola i lange drag og tok til ferde på hjemveien søndag morgen rundt 11...Planen var å besøke lillebror Steinar. Han hadde jo hatt bursdag dagen før, og nå skulle vi stikke innom for en prat....
Det er så smukt å bevege seg i naturen, se og lære, se og lukte, nyte og vite at dette bare er "livet"
Vi runda Halden rundt 12 - men salig mørkt og stille der i Harekas-området gitt...Var ikke paret oppe? Var jo midt på lyse dagen! I sola! Hopp og hoppe! Vi ringa og ringa, og så dukka det et trøtt tryne opp i kjøkkenvinduet...Der varn gitt...Steinar var jo påkledd og våken, og Bellavofsen likeså.
Etterhvert dukka en morgenfrisk og nydusjet svigerinne opp og så kom snella Sofie - alltid like vakker. Tenk at denne lille Sofietulla snart skal konfirmeres og nærmer seg myndighetsalderen..Var ikke så lenge siden jeg sto fadder ute i den knøttlille kirka ute på Idde-sletta....
Steinar fikk sin kakepakke og vi fikk smake på kakene fra dagen før!..
Alt var så godt, og når bakeriet Kringlas beste kom på bordet, da var det fint og væra til!
Is må vi alltid ha etter sykkelstrabasene våres....Herlige figurer på rekke og rad!
Så er det slutt for informasjon for denne gangen, men du kommer kanskje igjen seinere og leser?
Ellers kan jeg fortelle at Helga bobil har fått seg en nesestyver...Hu gikk ikke noe særlig fortere enn 70-80 hjemover på E6- og jeg må si jeg skjønner hva gærningene mener om treige bobiler hehehe..
Men feilen er rett og slett kabelbrudd i styringsenheten, en stor utgift, men dekkes vel av reklamasjon antar jeg ettersom bobilen bare er 2 1/2 år..Sånt noe må vare lenge!
Mandag morgen ankommer vi Essen bil for service og justering av håndbrekket, da tror jeg Helga blir som ny.
Vi sees før eller seinere!

Elisabeth
Kveldsstemning ved brygga, noen fiskere og en vakker solnedgang...bare lov å nyte! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar