26. april 2015

Førsteprinsen Sander Oliver er nå døpt

Merkelig at 21. januar 2015 kom og gikk så fort...En dag sitter vi her og skriver barnedåpsdato og skal inn i Degernes kirke. April, 19 - i Herrens år 2015 - dåpsdato for Sander Oliver. 
Tiden flyr fort, altfor fort - og vi som er besteforeldre til nr. 4, merker det altfor godt. Vi er jo ikke en dag "eldre", men rikere ettersom vi har mange barnebarn!
Her døper prest Svein Nicolaisen Sander Oliver mens lillesøster Linnea sjekker at vannet er passe..

Litt blid er jeg jo!
 Sander Oliver kom til verden en januardag så fredfylt og god, dog litt kaldt. Men vinteren i år har vært ekstrem snill, ikke store snømengder og heller ikke særlig med mange kalde-grader. Men mye vind og litt surt rundt 0 grader har det vært.
Sander Oliver var god og trinn ved fødsel, og en tass på 4 kg må jo bråke litt.
Men det skal sies at Sander Oliver er en snill pjokk - hittils...vi har vel mye i vente?
Her er fadder Ole Henrik Moslått og Lise Torp. En verdig oppgave de har påtatt seg.
Barnedåpen i Degernes kirke gikk som smurt, faktisk så smurt at både Sander Oliver og Hans Erling (guttepjokk dåp nr. 2) var snille som bare det - helt inntil siste retyme fra organisten ved kirkeslutt...Da - DA - skjedde det store! Organisten tro til med lydnivå som overgikk hver eneste tro jeg hadde her i kirka...Det ringla godt i ørene mine lenge etterpå, men det skal sies at han er dyktig til å spille :) Det skal han ha, men lydnivået - stakkars babyer og stakkars foreldre....Dette burde kirken ha advart oss om og kunne gjort utgang eller skaffet oss hørselsvern til de bittesmå...
Her er dåpskjolen som far Håvard har hatt, og tante Anita og alle søsknene samt Marie. Farmor har hekla dåpsbåndet som vi bytter farge til ettersom det er jente eller gutt.Kjolen er sydd av ei dame fra Halden i 1987.
Etter dette var tida for å komme hjem til Yvonne og Håvard...kaffekoking, utrolig MYE og deilig mat på 21 gjester i stort og smått...Det skal sies at Yvonne og Håvard er flinke - de får til det de selv ønsker og vil.Huset er på stell, unga likeså, ny bil og så stas med våren som dukker opp akkurat tidsnok til dåpen.
Et lite utsnitt av koldbordet....Deilig så...

Mor Yvonne og far Håvard har dekket så vakkert et dåpsbord til gjestene.
Vi merker forøvrig at trekløveret av en jentegjeng på 4 og snart 6 begynner å bli høvelig "småfrekke", oppfinninger i luksusklassen, ertekroker og "nå" bestemmer jeg!...Tida fra de var bittesmå og lå rolig og pludra i armkroken er utvilsomt over, nå er det full fart fra de står opp til de legges på lading natta over.
Hedda er jo også snart skoleklar, og denne tirsdagen som kommer er aller første dag på Bergenhus skole....Tenk - en dag er det vel konfirmasjon og russetid? 
Denne gjengen er ganske livat kan du si for tida..Å finne ut ting med is, kline og lage sølekake...
Dåpen gikk smurt, og vi takket for oss og vi ser fram til nestemann som plopper ut i august forhåpentligvis. Det skal bli en herremann det og, og det er jo typisk i denne familien at småtrolla har søskenbarn på samme alderstrinn, samme kjønn og greier. Supert - det skal ikke bli manko på lekekamerater....
Kaka fra Iren Bjørnstad var delikat og artig. Passa akkurat til krabaten Sander Oliver ja...
Det var jo ikke så mange år siden at vi ikke tenkte tanken besteforeldre, men vi er sjeleglade at de plopper ut nå som vi er så unge og nyspreke. Vi har og setter av litt tid innimellom til både overnatting og ettermiddagskos. Det har hendt at det har blitt ferietur også - og vi skal ikke se bort i fra at jo eldre de blir, jo mer vil de nok ut på tur.
De er forøvrig ganske ulike av seg alle tre jentene. Spent på å se utviklingen til guttene etterhvert.
Godt at det er såvidt mye spenn i væremåte og lek, det gjør livet herlig!

Elsker dere alle - hilsen mommo/fammo
for egen regning, Elisabeth

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar