6. april 2015

Jippi - vi RULLER igjen! Lidkøping og Mellerud...påsken 2015

torget på Lidköping
Det er noe med påsken hvert år...da ruller vi liksom avsted i BobilHelga et eller annet sted...
Denne gangen hadde vi kun et mål, og så fikk resta komme som det måtte komme etter vær og vind. Lidkøping var hovedmålet og vi dro på onsdag før skjærtorsdag i sol og kalde grader kan man vel si...Godt vi hadde med oss vinterjakka for den trengtes samtlige dager i påska.
Lidkøping ligger ved Vänern, Sveriges største ferskvannssjø. Her nevner vi i farta Spikens fiskhamn, Kinnekulle, Läckö slott, ramsløksgårder i fleng, Rørstrandfabrikken, Vänernmuseet. Du har ved Lidkøpings sentrumsnære camping alle fasiliteter på topp 5 stjerners og du kommer aldri til å kjede deg. Sommerstid yrer det av liv her, nå i påsken var det tilnærmet stappfullt,
Byens mange broer, sykkel+gåmuligheter perfekt!
knallemarknad (loppisdag långfredag), kjøpemuligheter, tivoli på utsiden av campingen alle dager og ikke minst, gode utferdselsmuligheter i den herlige naturen som bare ligger her og venter på deg.

Vi syklet hver dag vi - storkoste over byens mange broer og flotte sykkel/gangveier. Nøt solas varme stråler, men det må jo sies at så fort sola forsvant, var det jaggu kaldt. Da krøp vi inn i bobilHelga eller stakk en tur på campingens restaurant og spiste grillbuffe!
Det er stort sett bare goder og fordeler her i Lidkøping, men velg med omhu en plass inne på bycampingen enn nærmest Läckögatan, den er trafikkert til tider og skaper noe lyd..
Knallemarknad, her musikk...

Inne på Rørstrands shoppingsenter!

Lidkøpings 5 stjernes camping..
Ja, hva kan vi ha bruk for da?? Knallemarknaden har absolutt alt..


Lilla tjuren vi syklet til, en Highlands ko! Flott!

Fra Lidkøping hadde vi ingen planer som sagt, men så kom gubben på at han skulle ha besøkt noen i Mellerud, en Roger Rabbit eller noe. Jeg hørte dog ikke så godt etter, tenkte en gærn kanin, men det var en særdeles hyggelig mann og dame vi møtte, så da fikk jeg tenkt mitt om mine tanker......
I Mellerud er det som stedvanlig systemet vi måtte innom (shopper fortsatt til jubileumsfesten i NBCC 11.4.15..), inn på Vita Sandars camping. 
Vi valgte IKKE stellplassen fordi den er så skyggefull på påsketida, men sto heller inne på grasmatta. Greit nok, her er naturen på utsida av døra og du har plenty å finne på for liten og stor. Vi slækket en del, men prøvde ut syklene hit og dit også rundt Mellerudområdet.
Etter noe om og men fant vi veien ut til Østra Järn og besøkte arbeidskompisen til kællen min. Hyggelig ettermiddag med god mat og drikke hørte til og vi fant da veien hjem omsider...Underveis stoppet jeg og sjekket ut foto og blomster, mens kællen løftet "beina" etter x antall burker øl...
Når månen steg opp, tendes påskbrasan ved vannkanten, Mellerud


Månen i bakgrunnen mens påskbrasan varmet menneskene denne vakre kvelden
Når påskbrasan ebber ut, tennes fyrverkeriet


Påska gikk fort også i år, og de velfortjente fridagene for oss både er nå synlig over. Mandagen kom ubarmhjertig, og vi satset på full guffe hjem over Kornsjø - og kjære Statens Vegvesen - ta dere en tur med kjerre og test veien - her mangler det masse asfalt!!
Vel hjemme var det bare å rydde ut og klaregjøre til neste tur - som kommer allerede neste helg for husfruens skyld.
Nå skal frua bruke kommende uke på jubileumet i Norsk Bobil og Caravan club avd. Askim og Omegn. Vi har fylt 25 år og det er bra! Vi gleder oss til finfest og finstasen på neste helg i Zululand (Slitu for de uinnvidde..).

For egen regning, Elisabeth...

pst...ønsker du å se større bilder, klikker du på det første og får opp en bildeserie...
Takker også for kommentarer om feil og øvrigheter som du ønsker uttrykt :) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar