13. september 2013

September, Tyrkia, livet videre, fotohverdagen, husarbeidet...

Plutselig finner man ut at reisen man bestilte i mars bare står foran døra gitt....Pakke, pakke lite, pakke mye - eller har vi denne gangen klart å pakke akkurat passe ? Neida, vi kom hjem igjen med noe nytt selvfølgelig og godt med lillekoffert nr 2...og så noen rene plagg en ikke hadde hatt oppe av kofferten nei.
I Tyrkia hadde vi det fantastisk deilig i leid leilighet nære alle fasiliteter i Side. Temperaturen på dag og natt var
bare fenomalt deilig - tenk deg 30 på kvelden og sval bris fra havet der du sitter på en faboulus restaurant og nyter det lillestore glasset med sval hvitvin og deiligste biffen du bare kan tenke deg servert til deg !
Fra vår leilighet hadde vi ca 12 skritt til bassenget og en gratis shuttlebuss til stranda 600 m unna. Vaktene måtte bestille hver dag for det var jo dit vi stort skulle og være. Sandkorn mellom tærne så varme, så varme....Vannet så smukt og svalende men likevel kjente en ikke alltid at vanntemperaturen nesten var like mye som på land ! Rent og flott har det vært der vi har vært så Tyrkia har vi ingen klager på.
På kveldene var vi stort sett å finne i en gul taxi inn til Side antikk / gamlebyen. Der var det noe for våres lommebøker og får våre sultne mager. Mariegullet hadde funnet ut for lengst at det å sove på kvelden var bortkastet fordi hun fikk alltid noe is eller kjærlighet-på-pinne etter hvert restaurantbesøk! Typisk utlandet å skjemme bort gullungen våres ja. Savnet gikk iblant til de to andre småttingene hjemme, men vi fant klær så de var ikke helt glemt i våre tanker nei.
Det å shoppe i Side er ensbetydende med pruting - noe jeg hater noe alldeles. Ikke vant til det, og ikke veit jeg hvor mye en skal gå ned. Som regel halverte jeg minst og så la jeg bittelitt på eller bare gikk. Noen sa det var greit mens andre ble snurt. Men tyrkerne har merkelig nok fått en annen holdning til shopping enn tidligere og det var mange steder vi gikk fredelig inn og ut av forretningene. Helt ålreit altså !
Glemmer aldri førstereisen hit med svoger og svigerinne som skulle se på tepper og guri malla og mye te - søøøt te - vi fikk servert...De startet husket jeg - med det største og dyreste teppene for fremvisning og endte opp med noen små som vi heller ikke ville ha. Det tok jo evigheter ! Men en morsom læretid var det den gangen....Nå har de jo der nede ikke lov til å hanke inn for salg, selv om restaurantene er mer enn ivrige på denne måten fortsatt.En sommer er snart forbi - årets sommer har dog vært fantastisk bra på mange måter rent værmessig. En kan i alle fall huske at en har badet både her og der, hatt gode ferieminner til tross for det en har stått i og fortsatt står i med savn av en kjær broder.
Dagene har vært fylt av vemod og barnelatter - alt går jo hånd i hånd og man håper jo at de rundt oss forstår at slik skal det være.
Vi skal snart tre på oss høsthabitten og jeg håper at de som går i "hi" - stikker innom av og til - det trengs for mørketiden kan være hard og tøff i slike stunder. Jeg selv og min mann skal i allefall prøve å ta vare på noen som trenger det.
I blant tennes stearinslys og man mimrer - det er faktisk litt godtvondt!
Fotoklubben har kommet godt i gang og vi har masse å gjøre til tross for at vi er en liten hobbyfotoklubb. Rakkestad Kommune skal ha sitt, Marker Sparebank med ny årskalender neste år, nyss ferdig med årets flotteste bok i hele as Norge: turboka for Rakkestad - sykkel og gangturer for alle ! Samtidig planlegger vi ny fotoutstilling i november så hold av noen timer så har du kanskje din julegave i boks ? Uansett, velkommen inn for en titt eller flere, kritiser og ros mottas med stor takk!

Når jeg ser tilbake, ser jeg også at jeg har blitt litt sliten i høst. Nå er tiden inne for å roe ned, finne nye krefter og styrke i den hverdag man er omgitt av. En tilbringer jo mer tid på jobb timemessig i våken tilstand enn hjemme, så det er viktig å få litt adspredelse også. Bobillivet er for vår del ikke helt slutt, vi tar med totullene Hedda og Linnea i helga til Daftø camping med togkjøring og bading i Tanum på søndag. Tror det skal bli ålreit vi. I tillegg har vi planer om en oktobertur til Jylland og Skagen hvis vinteren ikke starter altfor tidlig - vi har jo tross alt ikke pigger på bobilHelga nei.
Arbeidsmessig venter en knalltøff høst og det har forøvrig vært stortingsvalg så en er spent på de tingene som kan skje hos oss i allefall. Virkninger er lovet og da spørs det om de nyvalgte klarer å følge opp. For min del kunne de røde styrt litt til, men kanskje greit med litt skifte også iblant ? Ja, vi får følge med og sjekke ut etterhvert om det blir store forandringer til det bedre for oss besteborgere av allmuen med ordinær lønn og uførepensjon!

Uansett hvor du er i verden, ta vare på deg og dine. Lag litt god mat og be inn til candlelightsupper - høstens grøde fra bonden smaker fantastisk godt ! Ta for deg av gledene andre gir deg eller den lille rosen du får - du er faktisk verdt det !
Vi snakkes før eller seinere
 - kanskje du bare stikker innom i "rotehuset" vårt når du har lyst ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar