22. mai 2013

Du ljuvliga Marstrand :)

https://picasaweb.google.com/114127035855481670870/20130521?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNSrrML0nKa7Cw&feat=directlink
Over er lenke til fotos fra min / vår reise denne lille bobilrunde med bobilHelga...:)

Pinsen sto for døra og jammen hadde jeg fått med meg kællen på en etterlengtet ekstra fridag 16. mai....17. mai, ja....Usj....tror du vi kunne klare å være borte på en slik feststemt høytidsdag ? Nuvel....les videre så får dere vite !  http://www.marstrand.nu/

Vi hadde sommerpakket bobilen og håpet på utrolig deilige varme forsommerdager som spådd, og jammen ble våre ønsker innfridd fra avreisen på formiddagen fra Rakkestad...20 varme - ja, det var en smule lenge siden sist hihi....Men vi tåler det !
Bobilen dro straks over grensa og det var det også flere så vi - begge veier.....
Vi ankom Marstrand etter et par timers kjøring og så litt på spørsmålet om bobilparkeringen uten strøm m.v. eller campingen ? Det ble Marstrand familiecamping og det var et særdeles godt valg skal jeg si dere. Campingen er utrolig rolig, familievennlig, liten strand men pytt pytt. Alle fasiliteter i nærheten som utsalg systembolaget, butikk, pizzarier, frukthandler, kafeer og ikke minst, festningsområdet på Marstrandsøya...Marstrand camping ligger på Koønområdet og det er forresten utrolig kort vei til et herlig naturreservat med sine egenskaper.
Øya innehar forøvrig mange rådyr og de ønsker nærhet til menneskene tydeligvis !
Erfaringsmessig har også måkene og andre småfugler bekjentskapet i orden når det er frokost i det frie....Typisk sommerstid men utrolig herlig da.
Vi fikk en flott plass og med det norske flagget midt i øye så la vi oss til ro på natta til 17. mai.

Dagen 17. mai opprant med utrolig varm sol og +24 grader og det skulle sige på flere grader oppad utover dagen og kvelden....Ikke noe problem, - eller jo - det var utrolig hvite bein som kom til syne og solkrem er et must !! Noe rød må man regne med - og ikke minst min mann fikk erfare at det brant godt etterhvert med knallrøde legger og topphue...Aftersun som kjøler ned er da deilig...
17. mai ja, våres aller første 17. mai i utlendighet. Utrolig men sant - vi savnet det ikke helt men vi savnet våre tre barnebarn og familie - omgjenget....Men vi sto han over og det gikk bra med frokost i bobilen til NRK tv og Ja, vi elsker dette landet...
Flagget vårt hang ute og en svenske spurte hvilken dag det var ja...Jeg svarte som sant var, fredag ! Da gliste han godt og gratulerte oss med fantastisk fin feiring og fortalte at i Sverige har de ikke så nasjonalisme og barnevennlighet og vakre klesdrakter som Norge. Og han hadde erfaring for han pleide å være i Norge år om annet på 17. mai for opplevelsens skyld.

Vi grillet og koste oss godt denne dagen samt tusla noen turer i nærområdet...Vi veit at Marstrand har mye å by på så ta for dere. Denne vesle perlen i sødre Bohuslen er fantastisk og naturrik, men utrolig trafikkert sommerstid. Nesten bedre litt føre juli og i september når turismen avtar.
Når man går til sengs 17. og 18. mai til pluss 25 grader lover det godt...og natta holdt i underkant av 20 grader så det var nesten tropenatt..Uvant men deilig...
Fire dager fra torsdag til søndag slik i slowtempo går uhyggelig fort, bøker og blader lest, pratet med eks rakstinger og særpinger, blitt kjent med flere trivelige svensker, så sto reiseveien hjem for tur på søndag.
Vi dro litt nærmere Kungsälv og stansa ved Bohus Festning. Gikk ut av bilen og tenkte oss inn for å se på borgruinene. Men det kosta flesk (kr 150) og da droppa vi det denne gangen. Uansett fant vi ut at det var en bobilparkering i beste periode 2606 - 1508 hvert år nedenfor festningen, men det var utrolig rotete og søplete der. Det var vandrerhjemmet som hadde ansvaret sammen med roklubben...

Fra Bohusfestning peilet vi oss inn på E45 og Trollhättan. Korte avstander men fallet og slusene var en del av reisemålet her. Du verden hva vi får se og oppleve med bobil forresten - ikke noe å si på det. Vi legger igjen turismepenger her og der - hele tida !
Litt kronglete kjøring til slusene grunnet trafikkarbeide men vi fant fram omsider. Slusene var flotte og se på og hvilken høydeforskjell !
Litt tilbake og så sjekket vi ut fallet - der var det tørt som i grotta ja !!!
Men vi kan bare ane hvilke naturkrefter som har og blir utspilt her når vannkreftene får bestemme selv...Jettegryter, stein som har blitt brutt gjennom mange års vannkraft.
Fantastisk skue - bedøm selv : http://www.vastsverige.com/sv/Fall-och-sluss/

Det var tid for rast og overnatting og veien gikk til Mellerud og Vita Sandars camping
http://www.vitasandarscamping.se/
Sommerstid florerer det av nordmenn og svensker her ved Vänerns dype og kalde vann...Derfor har de anlagt basseng ! Ellers var det litt smååpent her og der og det var jo merkbart mer trekkfullt når trær/småskogen var hugd ned. Men bedre utsikt!
Gode parkeringsplasser for husbiler og store tomter som vi var fornøyde med.  Men nå var forresten værgudene mot oss og sendte høljer av regn ! Og det varte resten av reisen ....

På mandagen dro vi videre fra Mellerud til Akvedukten ved Håverud. Igjen et flott skue og innom glasskunsthallen med utstillinger av gammel fotballhistorie rett så artig. Fant en flott vase i grønntoner som ble anskaffet for (egne) penger og jeg var lykkelig over funnet..Passer perfekt hjemme hos meg ja !
Det er forøvrig en stellplass med strøm og utetoa ved Håverud for caravanister - dog noe skakt....Greit nok...
Videre mot Bengtsfors og litt gatetitting og shopping...Jeg er søren meg så skuffet over norske kolonialforretninger når jeg har vært utenlands....Å gå i konsum eller for den saks skyld ICA i Sverige på småsteder er noe helt underbart deilig i utvalg og pris. Hvorfor klarer ikke Kiwi og Rema1000 og få til noe i nærheten av dette ?
Hva er det som skjer mellom oss to land som er tilnærmet like på mange områder ?
Tror kanskje vi forbrukere må protestere og kreve litt mer utvalg ?
Sukk :(
Vi åt selvfølgelig mat i Bengtsfors under stoppen og kom i prat med kjente fra gamle Sundet camping utenfor Lennartsforsområdet. De hadde kjøpt seg vogn og lagt seg til i Gustavsfors. Trivdes og hadde det bra..
Vi tenkte som så etterpå at vi kanskje skulle prøve campingen i Lennartsfors og dro bortover der..Men guri malla så skuffa vi var og snudde etter to minutters sightseeing...Kanskje veldig bra sommerstid men maks 1 stjernes med det toalettanlegget med knuste dører og åpne luker til naturen hehehe...Ligger idyllisk til men holder det ?

Nei, sukk - vi dro til Sommarvik i Årjäng fordi vi ikke hadde vært der naturlig nok....På Sommarvik ble vi tatt i mot av en lærling som sakte og sikkert fikk oss booket inn og med herlig utsikt over sjøen nøt vi kveldinga innendørs med testing av Ice (isnt Nice)....Tv kunne vi bare glemme, det gikk ikke grunnet for mange trær så fotballen fikk kællen unnvære inntil han oppdaget min pc som durte og gikk...
Vi byttet slik at jeg fikk kikkerten for å skue etter elg tvers over sjøen men jeg så ingen jeg !
Til dags dato har jeg ennå ikke forstått hvorfor Sommarvik har 5 stjerner ! Er det kun svømmeanlegget som gjør det ? Her var det litt rotete, manglet tv-tilkobling, litt loslitt her og der, glass knust rundt på området og farlig for vofsebikkjer og mindreårige....
Maks 4 er mitt øyemål....Beliggenheten kan en ikke klage på i såfall...
http://www.sommarvik.se/

Tirsdagen opprant og med det var en snau uke unnagjort men vi hadde nytt, kost oss, slappet av og opplevd litt til mer av dette nordiske vakre landet, Sverige.
God rullings, og muligens vi kommer igjen før eller seinere ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar