6. mai 2013

Glaskogen naturreservat med omegn :)


BobilHelga sto klar for tur, nå var jo våren kommet i fullt monn !
Trodde vi da, for det viste seg fort at det var tilnærmet 0 grader fredags morgen....typisk - seinvinteren gir seg ikke og våren lar vente på seg ...Men vi dro da ut likevel, har tak over hodet, mat i kjøleskapet og ei varm seng...samt en kæll som trenger å varmes av og til :)
Vi dro om Ørje, over grensa til Årjäng og svingte inn mot Arvika. Etter en kort stund fant vi veien mot Glaskogen naturreservatområde og svingte brått og raskt....det gikk bra !
Du verden; her var det bare oppoverbakke mildt sagt - 10 % stigning - ikke verst her på grensetraktene..Vel og merke var det også på grusvei som bar bittelitt preg av tælahiv.
Men det gikk fremover med risting av bobil og kjerringemne. Innimellom så vi skogsarbeidere og hikere (turvandrere). Og det skal sies, her er turløyper fra 2 km til mange mil...Over 300 km har de laget med løyper og godt merking samt utrolige gode kart. Anbefales for deg som liker skau, natur og masse innsjøvann med gode fiskemuligheter og overnatting uten å høre eller se andre mennesker...
 
Da vi ankom Glaskogen camping var det bare å velge plass - akkurat hvor det passet oss. Vi fikk råd om plass nr 41 - med utsikt, stor parkering, egen steingrill og perfekt avstand til andre naboer. Uansett hvor du parkerte din doning/campingvogn hadde du noe skog mellom deg og naboen. Her er alt lagt til rette for naturens egen spillemelodi, avslapning og mysigheter som svenskene sier...
Det som satte tankene i gang hos meg på fredagskvelden var hvor utrolig stille det for tiden var. Hvor var fuglekvitteret ? Hvor var elgen, rådyra, oteren ? Eller tiuren for den saks skyld ? Vi så bare to traner, ei and og to kanadagjess. Og selvfølgelig noen måker! Men det skulle på denne tida vært et stort skuespill med våryre og småkåte følær og annet ? Nope, ikke denne helga - tydeligvis preget av sein vinter eller kald vår ? Ikke veit vi, men vi spekulerte i naturens lunefullheter til dårlige tegn i klimaforandringene...sukk - det hadde vært spennende og vist årsaken ?  Normalt slåss man mot mygg, veps og bier...Ikke minst det med bier og humler er viktige for maten våres som en gang skal stå på bordet !
På kvelden og tidlig lørdag morgen tok vi noen små rusleturer og sjekket ut naturens omegn og campingplassens område ytterligere. Ligger utrolig fint til, men det går nok en stund til vi er tilbake neste gang kanskje ? Ikke for det, ingen klager her men litt for stille...hihi...typisk meg det ! Det er forøvrig fellesdusjer her og jeg syntes de hollandske gutten som dusjet i samme fellesrom som meg var vakre du....(obs dusjene hadde avskjerming m.v.)...
Vi dura videre om Kläsbol og til Arvika. Sjekka ut havneparkeringa og gågata. Det begynte å blåse noe forskrekkelig så vi fant KONDIS ved torvet og fikk räkmacka og köttbullmacka. Herlig....Så ut igjen og vinden økte på...Vi gikk innom Ica og shoppet litt såkalt påfyll for kylen er stor i bobilen. Videre mot Ingestrand camping og overnatting i vindkastene...Og der var det forøvrig bare ei and der også ! Hva skjer med dyrelivet da folkens ?
Lørdagskvelden ble tv og pc-verdens timer....Ute var det ikke noe morsomt kan du si ! Søndagen opprant med utrolig strålende solskinn og herlig utestemning - nå smakte det litt mer av vår syntes vi. Frokosten fortært og vi satte oss inn bak rattet og dro om Åmotfors, Koppom, Ivarsbyn og for en grusvei....Vent litt....til tælan har gitt seg !
Så mot Rømskogkrysset og pauset i sola lenge ved rv 21 ved Langedragene...og der traff vi en annen kjent bobilist fra NCCAskim og Omegn - herlig med litt prat og deling av gode og minnerike bobilerfaringer....
Sola steika godt og etter hvert ettermiddagen gikk måtte vi innse at vi skulle hjem til ærbe i morgen....Som sagt så gjort, det var jo bare å pakke ned solstolene og finne snuta hjem. Vel hjemme helskinnet og med gode reiseopplevelser med oss i minnesekken videre.
Neste reise skjer vel mot Jæren eller i det minste - det blide - Sørlandsområder...Vi får se, ikke alltid vi tar å drar dit vi planlegger fordi sola dukker ofte opp andre steder og..Værmeldinga må vi alltid lytte til :)

Vil du som naturfrelst lese litt mer om naturreservatet, har du lenke her :
http://www.dagbladet.no/2010/08/19/tema/reise/sverige/glaskogen/bobil/13019937/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar