19. mai 2012

Tjøme - bobilhelgen 18. mai - 20. mai 2012

Så var vi i gang igjen....denne gangen rullet vi fra Rakkestad til Mosseferja - Hortenkaia - Tønsberg.
Ved Tønsberg fant vi Korten parkering for bobiler / andre.
Her er det billig og stå...Vi betalte i allefall kroner 20 pr dag / døgn....Kort vei inn til sentrum er det også ...
På lørdagen tusla vi langs vannet inn til sentrum av Tønsberg. Vi traff ganske fort en vakker bebyggelse bestående av gammel byggemasse. Det var så utrolig morsomt å gå der...Der kunne en oppdage noe i det skjulte som vakre, gamle trapper, skjeive bygninger, blomstrende hager og flotte dekoreringer. En hadde sågar klart å plassere postkassa si inn midt på husveggen ! Vi regna med at han satt på innsiden og fikk posten rett i "fanget"...Egentlig ganske smart - noe gubben også påpekte !!! 
trivelig gammel gate i Tønsberg

boskakk....og så passe stort da !!


trivelige gata ja...her kunne jeg ha bodd....

Sentrum og torvet i Tønsberg var en ren byggeplass, men det blir sikkert bra etterhvert når dem blir ferdige...Men når vites ikke...
Far var forøvrig ganske tålmodig ettersom mor fant flere butikker hvor hun kunne prøve kjoler til sommerbryllupet mellom Håvard og Yvonne...Men det ble ingen denne dagen heller...
Ut av sentrum og nå opp mot Slottsfjellet...
Det er en rimelig bratt stigning, men med pauser kommer de fleste seg opp !

Slottsfjellet ....ankomst fra sentrum...
 
trappene ned fra Slottsfjellet

På fjellets topp hadde man god skue til alle "verdenshjørner"  og det var en flott utsikt ja !
Her kunne en se over til Østfold på ene siden, travbane og flyplass på den andre og den tredje - Verdens Ende... Den fjerde tusla vi nedover igjen til bobilen og vi kom over den gamle bebyggelsen som tilhørte Slottsfjellet...Samtidig så vi bryllupsforberedelser under ei gammal furu. Veldig idyllisk!
her ble det bryllup.....flott sted...god utsikt..

Vel nede fant vi bobilHelga og gjorde den raskt klar til neste etappe : TJØME !

Sola skinte og vi storkoste oss utover mot Tjøme..Lite biltrafikk og godt var det på disse gamle og smale veiene. Sommerstid er det nok mere fart her ute, men ikke for det; da vi ankom parkeringen her ute ved Verdens Ende, var det nesten smekkfullt av folk og biler...
Mange utnyttet den vakre lørdagen i Guds frie natur og takk for det !
Vi plukka frem kamera og tusla innover flott allee mot Verdens Ende. Da se - møtte vi flotte Cathrine med familie......Man treffer tydeligvis rakstinger overalt, akkurat som om man har et søskenbarn på Gjøvik hehehe...

Ute på Verdens Ende koste vi oss i sola og ikke minst, langs vannet. Her var det mye folk og båttrafikk, men likevel så stille tidlig i sesongen...Det kommer nok mer trafikk...Her er noen glimt fra dagens fotoseanse her ute :
Utseiling, pass opp kjære svane !Ut mot badeplassene og skjærene

Sorg over tapt ektemann


Mor i sola !


En benk for alle !

seilet prøves ...Kyssebenken ble ikke prøvd ut av meg eller ektefellen...Det får bli en annen gang.....
Men vi kan tenke oss at når sommervarmen endelig kommer, så er dette et idyllisk område.
Vinterstormene krever nok også sitt, så furet værbitt er nok en passende tekst....
Færder fyr har skremt mange opp gjennom årene og det er nok fortsatt slik at havet gir og havet tar.

Fra Verdens Ende prøvde vi bl.a. Verdens Ende camping. Der var det ikke liv laga for annet enn fastliggere og det er jo ikke vi....Videre til Mostranda camping, men like fullt der. Likevel fant eieren en ledig plass blant vogner. Vi var superheldige for det var den eneste ledige plassen...Hit ned er det svært trangt og en kan risikere å få ripet opp bilen skikkelig dersom den er større enn våres..anbefaler ingen bobiler hit sommerstid eller generelt i høysesongen da de ikke har annet enn fastliggere.....Finn annen plass !

På søndag er det planer om ferje Sandefjord - Strømstad. Ikke er det dyrt heller på denne årstida..Mosseferja kosta jo nesten 300 spenn for 7 meter, og med ferja til EU koster det litt over 500....og så har vi en tre timers seilas foran oss og håper på varmende sol og lite sjøgang.....Vi veit jo at denne svenskeferja går på tvers og kan skape ubehag, men vi antar at det stilner nå. Meldt varmt vær neste uke og vi gleder oss til å finne sommerhabitten!

Sandefjord havn....

Ja, det var denna turen..Hjemreisen gikk bra og vi storkoste oss på ei ferje med strålende sol (ble litt solbrent, pytt pytt...)...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar