21. januar 2011

Reiselivs- og fotomessa 2011 - og noen hverdagstrivialiteter....

Rygge flyplass...Ryanair er vel ikke det beste selskapet men men...det var det som "kom":..
Ja, så var jeg megaheldig hvor jeg fikk overtalt gubbetubbenmin til en svipptur til Lillestrøm...Aldri vært på reiselivsmessa og vi tenkte begge to at det kunne være veldig lurt ettersom vi skal bobilferiere i Nord-Sverige og Nord-Norge i år. Det var nok med tanken for ettersom vi rusla rundt på reiselivsmessa fikk vi våre anelser bekreftet....Det meste (alt..) handlet om fly og båtreiser til Østen, Amerika og syd-Europa !
Hvor var Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Nederland, Østerrike og Finland ? Vi fant litt om Dalarna og Värmland men der er jo de fleste - i allefall vi - "lokalkjente"....
Akk hvor synd - jeg hadde ønsket å stjele med meg ideer og brosjyrer om alt jeg kunne komme over av Nord-Sverige i sær.....Men var bittelitteheldig da - fikk noe fra Nord-Norge og Helgelandskysten og kystriksveien......Det gikk glatt ned i posene våres og vi fikk også en del gode innsidetips av ei som bor der oppe og de har vi lagret i harddisken våres (topplokket)....
Reiselivsmessen har nok sunget på sine siste vers dersom dette fortsetter. Godt at de er slått sammen med fotomessen og der var det liv !
Endelig - mor i rette element !! Men penger har jeg ikke---- skulle ønske det kunne dalt noe ned sånn uten min viten og rett i lommeboka....
Drømmen er jo en 7 d Canon kamera med 18-105, 60 mm, ringblitz, 10-20 mm og en god dæsh Macutstyr (pc, harddisk) samt programvare for gode photoshopslaging og retting...
Jaja, penger har jeg ikke men jammen kom vi over et godt tilbud på stativ fra Manfrotto...Har jo bare to fra før - men disse er dumme og teite (eller meg det er noe galt med ??).....Det ene er umulig å legge sammen lettvint - tar tid...Det andre er veldig greit og veldig lett og blåser fort med bevegelser og det er jo bevegelser jeg IKKE skal ha når jeg fotograferer med stativ !!!!
Manfrottotilbudet var 600 kr billigere enn det Anette betalte og da var det jo bare å tipse kællemannen om en snarlig bursdag som kom straks...(veldig straks påpekte han....)......Han skjønte heldigvis at tilbudet var veldig godt og med selgers påtrykk havnet jeg med kællens bankkort og Manfrottostativ under armen og i betalingskø....Jublende lykkelig ....Prøvd det og mye bedre enn dritten jeg har fra før...
Ok - jeg får kvitte meg med de stativa som nå står lagret i kjelleren.....Noen ???
Det er ellers ganske greit i privatlivet for tida - det vokser og gror både her og der og jeg blir visstnok bestemor til tre når sommeren har kommet...Utrolig - men så er jeg da en sånn ung og sprek bestemor som setter av tid til disse små....29. januar venter vi nr 2 ...og morraene som er nå - må jeg tidlig opp fordi jeg er privatsjåføren til Heddatuppa som skal i barnehagen ved åttetida...!!!
Hedda er lett å ha med og gjøre og gjør som farmor sier - hver eneste gang med et stort smil - hun skulle bare visst hvilke farer og uroligheter det er i verden ellers - men hun lever enn så lenge på det gode liv - og måtte det vare ! Hedda tusler fra bilen min og inn til barnehagen med noe som ligner et samtalespråk og jeg prøver og svare, men men.....Hun nikker og gliser og jeg gleder meg til at språket utvikler seg enda mer. Vi setter oss på barnehagebenken i gangen og kler av vintertøyet og på med tøfler og hun påpeker fort hva som skal være hva og hvor....Deretter banker vi to på døra til barnehagen og det er her triveligheta kommer : svært mange unger som er tidligere på"det" enn vi - kommer løpende mot og roper Hei Hedda og god morgen ! De barnehageansatte kommer også fort til syne og hilser god morgen og vi gjør det samme!
Det er så uforpliktende herlig ! En skulle vært en liten småtass en gang til og opplevd dette øyeblikks lykke og glede over mottakelsen en får !
Når Hedda er levert stormer mor til jobben sin - det er tross alt en flott jobb jeg har, gode hverdager er det mange av selv om det er svært hektisk og ikke minst, stressende med tanke på at ikt-verktøyet vårt fungerer svært dårlig. Skulle servet publikum bedre, men jeg veit at det IKKE er MIN skyld - men ledelsen er for dårlige ??
De hilser meg velkommen på jobben også så da er jo livet perfekt ?
Hm...tenker jeg veldig godt etter har jeg ikke problemer med meg selv egentlig...Litt vondt har de fleste - ja - men andre har det verre får bli mitt motto i dag !
Helgene kommer og går og vi jobber litt med å planlegge bobilturer i år.....Prøve oss på noe nytt..
Blir forøvrig spennende å se hva slags jobb min mann går til fra 1. februar ? Han har tenkt å begynne med skiftarbeide - toskift...Hvordan blir økonomien kontra idag ? Hvordan blir arbeidstidene kontra i dag ? Nok arbeide og nok kjøring blir det lell og håpet er han står han over som dem sier i nord....
Ha en rett så flott helg og en riktig god dag du der ute et sted som har satt av tid til å lese litt her...
Straks stikker jeg ut på fotoknipsing av tåke og vinter !

1 kommentar:

 1. Tittei snupp!
  Langt og hyggelig innlegg..=) høres koselig ut å være bestemor..=)

  Jeg skal selge min 60mm nå, tenker 2000kr er rimelig pris. Jeg ser en på foto.no til 3000kr, og fotovideo selger den for 3695kr, så jeg føler ikke 2000kr er for mye for den.. Si ifra dersom du er interessert! =) (eller noen andre)

  Gratulerer med nytt stativ, det er så herlig å ha ordentlig stativ! =) Den er vel sikkert endel lettere enn mitt? Hihi..=)

  Ser forresten at du har litt problemer med bildeformatene på bloggen din. Bare si ifra dersom du vil ha hjelp, det der ordnes på null komma niks=)

  Klems, Monica

  SvarSlett