24. januar 2011

Mandag og det er fortsatt håndball på tittekassa mi....

Så er det snart håndballguttas tur igjen...De har vel ikke det letteste løpet mot en stor karriere på banen, men gutta har vel gjort sitt beste ?
Det jeg sitter igjen med, er en følelse av dårlig trent kondis - hvorfor bryter Norge sammen når det er igjen ca 20 min av hver eneste kamp ? De taper stort sett ganske mye (i snitt - 9 mål) i disse fatale kampminuttene ?
Men samtidig ser jeg at trener Hedin kanskje burde vært flinkere til å bytte litt oftere slik at enkeltspillere får hvilt seg for å stå kampen helt ut!
Hedin gjør mye bra, men mangler likevel den siste finishen ! Jeg veit det gror mye bra på herrehåndballen, men endel av de som skal satse skikkelig - må ut av Norge dessverre..Se til Island, Danmark, Kroatia, Frankrike og Tyskland. Disse har superligaer ! Stå på videre guttær - men fortsatt er håndballjentene min største favoritt...Der er smilene, der er gleden uansett tap eller seier, der er gode enkeltspillere som også setter lagspillet i fokus !
Jeg som er håndballfrik de luxe liker sporten som går på mange kanaler...også heier jeg gørmye på Sverige !!! Slå den - jeg bor i Østfold....!!!!
Gleder meg til en superfinale - heier på Sverige og håper de møter f.eks. Frankrike for da får vi se en artig kamp!!!
**
Mandagen kom idag med vondt i hæsjen som vi sier i Rakkestad.....Håper det går over..Har hatt kvota mi med influensa og halsonde nok for både 2010 og 2011 ! Vil at jeg i morgen tidlig våkner frisk, superrask og kanskje litt mer treningsvillig..hehehe...Trenger en personlig trener jeg...Ikke må du være i slekt med meg, og du må forstå helsefarlige ting for en nakkeskada person !!
Ush...tror de koster mange penger....billigere med skolebolle ? Skjerpings !!!
**
Jeg klarte å finne mine nyttårsløfter fra året 2009-2010...Klarte to av tre - ikke verst - klapp på venstre skulder gitt...Mangler bare det å lære seg og strikke sokker !! Kommer nok - må gjøre ferdig str 2 år på tunika til Hedda...Så ho får den til bursdagen sin i september...
Da gjenstår to løfter til meg selv og disse vil jeg være åpen om..Det ene er å gå mer ut i nærturen, finne motiver å knipse m.v. Lære meg mer om foto så jeg kan dyrke hobbyen min fremover (og bittelitte sparing hver mnd til 7 d eller 5mark osv)...Det siste løftet har jeg også hatt en stund...blir mer frisk og kunne trene mer ! Det hadde vært deilig å kunne sykle uten å bli rød som en tomat etter noen km !!!!
**

I går laga jeg 42 rosinboller og kællen klaga...det var ikke NOK rosiner sa han...Og som vanlig må jeg hensynta ikke rosinlikere og rosinlikere...ikke lett...Prøvde også ut en oppskrift på luksusboller...Dem var gode dem !!!
Her er oppskrifta :
Varm 2 1/2 dl melk til lunk, ha inn 75 g romtemperert tine smør, finrevet skall av 1/2 sitron, saft av 1/2 sitron eller to små sprut fra sitronflaska, tilsett 8 dl hvetemel ca, bland inn en 1 pk tørrgjær og 1 stort egg og 1 klype salt samt 3/4 dl sukker. Rør til god deig som slipper bollen og sett til heving ca 30-40 min.
Lag fyllet imens slik: Kjele med 1 stort egg, 2 ss sukker, 1 1/2 ss potetmel, 2 1/2 dl kaffefløte (el melkefløteblanding), finrevet skall av 1/2 sitron, 1 ss presset sitronsaft og 1 dl kokosmasse. Rør godt til dette setter seg og blir tykt. Ta av og bland inn 2 ts vaniljesukker. Avkjøl.
Ta frem deigen, del i to og kjevle ut til ca 25 cm lang og ca 30 cm bred (det samme med den andre deigen). Den første deigen ruter du forsiktig opp i 20 ruter, legg på kokosmassen du har avkjølt og legg andre leiv over. Press sammen skjøtene og skjær opp rutene. Brett inn endene slik at du får en rund bolle liksom. Etterhev ca 30 min. Stekes på midterste rille 250 c og ca 10-12 min. Følg med ! Bland inn litt kokos og sukker i en liten rund bolle og smelt 2 ss tine smør. Når luksusbollene er avkjølt, dypp bollene i det kalde smøret og i kokossukkerblandingen ! Velbekomme !!!

1 kommentar:

  1. Hei! Så flott bloggen din ble a! =)
    Likte godt den smale skriveplasen..=)
    Nyttårsforsett, -jeg har bare én jeg, go den er jeg godt igang med...=)

    SvarSlett