16. februar 2020

Høsten ja....hva da?

Når juli takker for seg, skolene starter og barnehagene har sine dager - er jobben det som er hverdagen sammen med alt det andre. 
Vi har gode jobber begge to, men kjenner på en avmektig endring i årene som kommer da samfunnet endrer seg drastisk - og vi har alltid spørsmålet hvor lenge holder vi det gående?
Bakeribransjen endrer seg, utenlandske sjåfører har overtatt markedsandeler slik at norske sjåfører tjener for godt og blir kastet ut av markedet.
I min jobb overtar teknologien og mennesket er ikke alltid like synlig? 
Vi må leve med forandringer, vi må godta forandringer og vi må være lealause som vi sier her i Rakkestad og kunne omforme oss til de endringer vi skal møte. 

I juli tok vi med tullene Hedda Sofie, Linnea og Marie Othilie til Astrid Lindgrens verden. En hel uke på camping med oss gamle. Som Linnea sa, vi skal passe på dere....Var det ikke omvendt da?

Vi storkoste oss i ei hel uke til tross for at hjemlengselen kom på ei en halv dag, men stort sett har de vel gode minner i sekken og står noe styrket for framtida?
I Emils og Pippis verden fikk de leke hele dagen med absolutt alt. Vi kom da de åpnet og dro da regnet kom og dørene ble stengt....Her i Lindgrens verden fikk barn være barn. Med skrubbsår og tårers hyl og latter. Det ble hoppet i høyet og klatret her og der. Og barna fikk gå som de selv ville. Pannekaker fortært. Blåbærsoppa og kremdotter.. Is....Og enda mer til.....Og så fikk de bade så mye de ville i Gustavsvik badeland og Ørebros Lost City. Tror unga storkoste seg tross alle mila vi kjørte. 
Sverige er et godt ferieland.

Når vi snakket om forandringer øverst, var det som barnebarna sa - vi skal passe på dere. Tenk hvor hyggelig det er å høre akkurat disse ordene fra disse tre flotte småmenneskene. Passe på oss når vi blir gamle. Vi håper det virkelig skjer. Pr i dag ser vi et samfunn hvor vi må jobbe til vi stuper og våre pårørende må klare seg mer og mer alene med hjemmehjelp eller tilsyn ved behov. Ved behov? Gå på do når vi vil kan vi ikke velge. Gå på kafebesøk glem det - finnes ikke hjelpere. Husk å være frivillig tl å dele av din tid når du lever - det å være sammen med både barn barnebarn og de eldste i flokken har mye å bety for minnebanken din og ikke minst, historien. Del gode opplevelser. Del det du kan!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar