16. februar 2020

Åland og litt Stockholm

Du er jo stadig vekk på farta sier folk....
Nei, det er jeg vel ikke...
Bare tar noen dagsturer hit og dit når mulighetene byr seg...
Igjen...kællen har friuke annenhver uke etter å ha jobbet og bodd i lastebilen over 15 timer daglig, så nå farta vi litt igjen da...
Målet var egentlig Stavanger...Var det ikke det da Per Ivar?
Vi har jo snakka om Stavanger nå i det lange og brede, men neida...værmeldinga ditover pekte storm og kuling i slutten av september....Hva nå?
Stockholm så bedre ut og dit dro vogna og Kugabilen oss.

Veien fra Rakkestad til Stockholm er ganskje kjedelig kan du si til andre....Ikke mye opplevelser på aktuelle strekning, og skal du oppleve noe - så ta av og se for deg mulighetene som ligger langs strekningen. Vi hadde dog et litt annet mål denne gangen og Åland sto som en mulighet til tross for at feriesesongen var godt over. 
Åland møtte oss med rolig ferjetur fra Kapellskjær til Mariehamn.
I Mariehamn fant vi en campingplass forlatt for sesongen men er helårsåpen så det var bra. Campingen Grøna Udden er nok flott sommerstid, men vi hadde det supert her nå i slutten av september også til tross for at det var bløtt i bakken etter uker med regn akkurat som hjemme i Norge.
Åland er ganskje flatt og lite stykke land som er finsk. De snakker svensk men kan også godt finsk og engelsk. Maten var god overalt vi spiste ute og prisene ganske greie.
Opplevelsene står nok bedre sommerstid i kø, men vi fant ut at vi hadde kommet i grevens tid som det heter fordi det var markens grøde og bøndene hadde åpne landsbygder på hele øa da vi var der. Småbutikker landlig åpnet dørene. Eplesesong og du fikk det du ville ha laget av og for epler. Poteter likeså. Brød og korn gikk hånd i hånd her sammen med vodka og noe mer sterkt...

Vi var tre dager her denne gangen og dro med bilen utover til Eckerø, toppen Geta, Vårdø, Lumparland og Lemland samt Jomalaområdene. Mye flott å se på, men igjen en øy med sine særegenheter og best sommerstid tror vi isolert sett.
Anbefaler Ålan vi og så ta for dere.

Tilbake til Stockholm valgte vi å ligge ved Waxholm og Eriksø camping og stugby. Fy flate sier nå jeg for et servicehus - det dårligste vi har sett og erfart på mange år. Selve campingplassen har gode muligheter, flotte omgivelser og utrolig god nærhet til Stockholm med ferje fra Waxholm. Jeg fikk helt noia av alle krypdyra på servicehuset - skjeggkre og det som verre var til tross for at det var rent liksom.....mye biller og utøy. Brukte alt av fasiliteter i vogna. Anbefaler ikke plassen men vi holdt ut de to dagene og klagde på servicehuset og fikk litt cash tilbake av ei pottesur svensk dame....Har nesten lyst til å sende brev til helsemyndighetene - men det får andre ta seg av...Kabevogna vår er heldigvis tett for skabb og skjeggkre, og jeg rista godt av meg før jeg gikk inn for som sagt - noiaen er sterk i driften når jeg oppdrager sånt!!!

I Waxholm er det faktisk veldig koselig. Til tross for høst og lite turister, var det en flott ferjetur inn til Stockholm på en drøy liten time i knallvær! Mye å se på, god mat og stedet er verdt en pitstop ja.
Stockholm har mange vært i, så her er det ikke mye å si. Men møtte på søskenbarnet mitt Sylvi og vi tok en beta mat sammen i Gamla stan.....

På hjemvei hadde vi extra tid og farta innom byen Nora. Å gosh...hvorfor har vi ikke vært her før a? Vi kommer tilbake om litt men da må det være varmere. Her var det vakkert og byen regnes med i bevaringsverdige byer som en av tre trebyer i Sverige sammen med Eksjø og Hjo. Kom dere hit en gang!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar