10. september 2011

Planking 983 m.o.h. Sjusjøen fjellområde

Så rulla vi bobilHelga ned fra Bjørkestølens camping på Golsfjellet, ned Leira og videre over til Dokka.
Det må sies at as Norge har nok av svinger a la Trollstigen......Vi har virkelig fått kjørt oss flere ganger på denne lille weekendturen, men det er faktisk verdt det - for noen utsikter, flotte Norge vårt !
Vi kjørte fra Dokka opp vei 250 over til Lillehammer. Her er det faktisk meget god kjørestrekning, nydelig natur og mange steder vel verdt et stopp eller to for å nyte.
Norges natur er alfa og omega og må vi ta godt vare på dette.
Sola skinte idag fredag også, så da vi svippa innom Lillehammer by, var det for å parkere bobilHelga på Birkebeinerområdet (ved Kristin og Håkons hall) og rusle ned (ned, ja...) til sentrum.
Det sies at Lillehammer er for sprekinger og det skal jeg jammen være enige i. Her er det bakker overalt og skal du dit eller hit, må du bli sprek av å fly dette byterrenget....
Vel nede i gågata, var det et livlig handelssentrum denne fredagen midt i september måned. Vi titta litt og var også innom noen steder, men det ble ingenting i handleposene på denne reisen.
Sulten begynte å gjøre seg gjeldende - som vanlig; og da tok vi inn på Nikkers sport. Herren i bobilen bestilte Elgburger med bacon og nogo attåt, mens "sjefen" tok chilikylling med soppstuing. Alt smakte veldig godt her vi satt ved elveleiet og nøt maten.
Hoppbakkene ved Lillehammer


Etter å ha svelget maten var det bare og stable beina opp bakkene til bobilen igjen. Det var en seig bakke i ordets forstand, men det gikk denne gangen og.....Far fikk veldig lyst til å titte over ovarennet på bakkene og da beordret mor bilen opp til høyre for motellet. Som sagt så gjort, vi kom opp, gikk ned fra parkeringsplassen og utpå platået der.
Det var faktisk noen treningshoppere i den lille bakken til venstre, så det var liv her fortsatt - 17 år etter Olympiske Leker. Det er et svært betagende og sugende syn bare å stå der på toppen av hoppbakken !
Du blir liksom sugd med, men godt at det ikke skjer, for hopping - njet, aldri i livet om jeg fikk 10000000 milliarder en gang....Livet er mer enn hopping...Men moro på tv !

Telemarkstunet
 Videre opp til parkeringsplassen igjen, gikk vi forbi Telemarkstunet ved enden av hoppbakkene. Her var det kjente og kjære skimerker...med og uten bindinger. Morsomt at noen har tatt det inn i naturen !

Ettermiddagen kom og nå peilet vi bobilHelga over til Sjusjøen caravansenter. Planen er å være der resten av helgen og det ser det ut til....
Veien opp til Nordseter - Sjusjøen var megadårlig mange steder og trengs sårt til lapping og ny asfalt...
På tide med nytt OL ???

Sjusjøen er et sted vi alltid i perioder kommer tilbake til. Her er det natur for både stor og liten. Høsten er ikke helt kommet hit, men det er kaldt i lufta selv om sola skinner. Fargene i høstfjellet mangler, men det har jo bare vært en frostnatt denne uka og det gir ikke de røde og gule fine fargene som mor lengter til for å fange lyset, fotomotiver m.v.
Sjusjøen caravansenter har ikke allting å tilby oss bobilister, men plass fant de innimellom de svært mange fastliggere som er her. Det ordner seg som regel er mottoet til campingeierne her..
Utsikten over Lunkefjell turområde
Lørdagen opprant med godt solvær og på med turmarsjstøvlene sa far i bobilhuset...Frokosten var knapt hivd innpå før mor måtte finne seg et turantrekk. Vi tusla ned til Kiwibutikken, hamstra inn vann og lefser + kvikklunsj.  Vi kjøpte oss inn et turkart (for sikkerhets skyld for mor har dårlige erfaringer med fars omveier osv gjennom mange års ekteskap...).
Stiene her er lettilgjengelig for alle og passer stort de fleste. Opp må en regne med for å komme på fjellflatene, så regn med litt slit og svett (ush..............).
Etter å ha forsert vel mange oppoverbakker og funnet igjen pusten, var det tid for å skue utover Sjusjøenområdet. Langt der nede lå vannet, hyttene og uroen. Her var det fri natur og stillhet. Selv ikke en brekende sau eller fugl var i nærheten. Bare oss to...
Trodde vi..
Hadde ikke før kommet opp til krakken på Vesle Lunkefjell 983 m o h, så kom det mennesker fra alle kanter.....Hvor kom dem fra da ??
Dagen var jo vakker og fjellet er for alle - folk gikk på kryss og tvers og hadde sine planer for veien videre.
Vi rasta litt, og gikk så videre mot Store Lunkefjell. Krysset en sti full av vann (som så mange andre ganger også) og over Lunkebekken og opp på en annen høyde. Der satte vi oss for en ordentlig rast med lefse og vann. Nøt utsikten, varmen var sola og folka som prata og lo.
Her hadde vi full oversikt over Mellsjøen, Kroksjøen og Høgåsen. Bak oss var Nordseterfjella og til høre var Gjesbusåsen...Alle lå rundt 1000 m.o.h....
Timene går og nå var vi på retur ned mot bobilHelga.
Vel fremme var det innpå med dagens fra bobilen : Spaghetti med tomatsaus fra Dolmio og kjøtt.
Ettermiddagen er tilbrakt i solens tegn og håper på bevaring av litt brunfarge før Tenerifeturen seinere i oktober måned.
Nå skal vi bare nyte kvelden og i morgen færer vi hjemover til Østfold (og sikkert regn ??). Men må selvfølgelig innom Løiten lys på Løten...Har barnedåp neste helg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar