8. september 2011

Den "lille" høstturen 2011

Så fikk vi liksom nok av regnet i hjembygda Rakkestad og dro med bobilHelga en tur på veien. Første dagen kjørte vi fra Rakkestad til Nes skysstasjon. Været var lovende, og vi fikk nyte sein høstsol og det var deilig. Underveis møtte vi mange ganger små veistubber som var stengt eller avsondret grunnet alt regnvannet de siste ukene. Det skal også sies at fossen og vannmengdene ved Kongsberg var overveldende og lydhør ! Må oppleves - går ikke an å beskrives!
Ved Nes skysstasjon ble vi møtt av et par som nettopp hadde overtatt campingplassområdet og som gledet seg til å se resultatet av det arbeidet de nedla. Vi var riktignok eneste bobil på dette flate området, men hva så ? Stille og rolig var natta, men selvfølgelig hørte vi trafikken. Rent og flott var det også på serviceanlegget. Hytter er også mulig å leie her. Det var forøvrig et pratsomt servicefolk her og kvelden var trivelig.

Ny dag og nå sto Numedalen for tur. Noe veiarbeide her og der, men stort sett gode veier å kjøre på.
Ved Rødberg fant vi et deilig bakeri og kjøpte med oss dagens lunsj og en godbit av snurregultwienerbrød som skulle nytes seinere på dagen.
Vi var forresten innom turistkontoret på Rødberg, men gikk tomhendt ut. Intet kart over området overfor dvs. Mykingområdet over til Nesbyen. De ba oss prøve på Tunhovd eller noe.
Ned til parkeringen og inn til bobilen og så rulla vi avgårde, dvs. opp eks antall svinger ! Du verden hvor bratt det var fra Rødberg og opp til Tunhovdfjordens demningsområde. Der ble det stopp - for du og du hvor vakkert været var, området og ikke minst; perfekt rasteplass for vårt nyinnkjøpte lunsjmat med nogo attåt.
Vi storkoste oss i sola og satt lenge og vel før vi måtte veien opp til Langedrag !
Langedrag ja, et mektig skue der det ligger oppe i hellinga og med en så vid utsikt at gubben ble helt bergtatt - ja, det var overveldende (utrolig mye positivitet her da...)...

Langedrag er bygget opp på en svært god måte og burde fått byggeskikkpris spør du meg. Her er hus og trivelige ansatte. God pris for inngang også. Og så måtte vi en lengre gåtur rundt både gaupe-, ulve, rein/fjellrev-, villsvin- og elginnhegningene. Alt med måte men elgene var gørfiiine. Det var mor og far og barn som ble foret samtidig og jammen var det bra med tagger på herren !

Ulvene var nettopp foret og ganske så slappe i fisken. Det var liksom middagshvile på alle sammen.
Underveis i runden vår fant vi en av ulvepasserne som satt i innhegningen og slappet av sammen med en alfahann. Han fortalte med lav stemme at han måtte sitte rolig en stund fordi ulvene var ganske sjalu på hverandre (tydligvis blitt for sosialiserte ??)...

Vi gikk videre og var en snartur innom villsvina. Der lukta det pyton! Men for ei sugge vi traff ! Hu var stor !!!! I ordets rette forstand...Skjønner godt hvorfor det er farlig i skauen !....Deretter rusla vi ned til elginnhegningen og så foringa - etterfulgt av en brækende geit - du verden hvor bråkete han var...Virka som han ropte inn alle "damene" - men tror ikke de var villige....hehe..


Vi satte oss på platået en stund og virkelig nøt sola, utsikten og det mektige fjellkjedelandskapet. Så også snøtopper i det fjerne....
Anbefaler Langedrag for både voksne og barn ja. Her finner alle sin lille kosestund.
Gaupene var fantastiske ! Må oppleves !
Tida gikk og vi måtte rulle videre.
BobilHelga tok oss med ned til Nesbyen, gjennom og så mot Gol. Fra Gol opp mot Golsfjellet og her var det også noe veiarbeide og det trengtes...Mange steder dårlig veidekke.
Vel oppe kom den ene campingplassen etter den andre så det var bare og velge og vrake.
Valget for oss falt på en nydelig plass (4 stjerner og helårsåpent) Bjørkestølens camping.
Det var bare vi og en bobil til (nr 2504). Ettermiddagen gikk til lesing i solens stråler og så var det middag og mørkt plutselig.
Det er deilig å bare suse litt rundt, i morgen vurderer vi å dra opp til Sjusjøen og være der til søndag. Men hvem veit - vi suser som en humle...ingen veit hvor bilen stopper....


Lykkeregnbuen over bobilHelga på Bjørkestølen camping - Golsfjellet 2011


1 kommentar:

  1. Trur - forresten veit - at dere har det "gør`trivli?"....

    Hilste dere på elgen fra *Trøgstad" på Langedrag - Elke - ???

    SvarSlett