22. april 2011

EKSPLOSJON !!!!! Av svenske bobiler gett....

Har ikke sett makan vi ! I år er det eksepsjonelt mange svenske husbilsägare på vägarna !!!!!
Omtrent ente en nordbagge.....Hvor er dere da ? Er vi ensomme tro ?
Neida, men overraskende mange svensker har anskaffet seg husbil - akkurat som nordmennene....
Javel...da blir det trangt i Guds frie natur heretter og så får vi anpasse oss hverandre ....

Dagene går, skjærtorsdag kom fort og jammen fikk vi 10:00 ferja over fra Rønne, Bornholm til Ystad, Sverige. Skjærtorsdagen var deilig og varm og vi merket nå at varmen på nordsiden av Bornholm manglet mens her på sørsiden dukket den opp. Sola har uansett vært tilstede og solrøde har vi blitt !
I Ystad er vi litt kjent så "Helga bobil" dura ut av Ystad og rullet taktfast mot Simrishavn - kystveien fra Ystad og mot Ølandskanten.
Her er det utrolig vakkert. Naturen møter deg med både flate og lange sletter, bakker og teiger som du ikke trodde var i dette flate landskapet - men der lar du deg lure ! Skåne er jaggu ikke flatt !
Vi tok en liten pitstop ved Sandhammar for å se de flotte naturlige sanddynene...skulle bare badevannet ha vært varmt !...

Ale stenar er et must - vi har sett dette ifjor og hoppet galant over stedet nå. Videre kjørte vi til Kivik - en utrolig liten fin og herlig kystby med masse kultur. Anbefales !
Det kan være svært vanskelig å finne egnede husbilsplasser rundt hele Kivikområdet sommerstid, men det er en liten stellplass ved havna på høyre side - men i år var den okkupert av svært mange svensker ....
Vi dro videre til campingplassen og denne ønsket oss velkommen med en superduperfin plass - sensol og nesten ikke naboer....Campingplassen har bare 26 faste liggere her på Kivik og mange gjesteplasser - så det skal gå an å få seg en plass i høysesongen vil vi tro...
Rent, ryddig og gode flate parkeringsplasser her og svært kort vei til Kivik sentrum, om enn så bratt nedover/oppover sti....
Med sykkelen klar så fartet vi inn sørsiden til sentrum. Nå var det tide med litt vomfyll, men først se oss litt rundt.
Vi kom raskt over havnesiden og der var det tre unge trubadurer som spilte cello, trommer og gitar og det var gofotmusikk de luxe....Hadde vi ikke hatt syklene kunne vi sikkert tatt en svingom ???
Det var mye folk i Kivik - men god plass ennå på denne tidlige vårdagen. Om sommeren er det nok bælfullt som vi sier i Rakkestad.
Opp ei gate og så fant man ei god italiensk pizzasjappe....Pizza nr. 1: Quattro : Den er jo kjent - fire sorter oster og ruccola de luxe.
Pizza nr. 2: Lax. Men laks spiser ikke vi to på en pizza - hopper over denne.
Pizza nr. 3: Østers og diverse muslinger. Nope!
Pizza nr. 4: Vegetar - kun med ruccola ! Nope....sa kællen...
Da tok vi en vi kjente litt av smakene til - pizza Milano! Og den kom på bordet- stor og god !
De steiker sine pizzaer på en riktig steinovn så her anbefaler vi turen innom....
På hjemveien sykla vi litt innom ulike gater og det er så flotte og mange, vakre gamle kyst/bindingsverkhus. Du får en riktig godbit av bygninger dersom du liker slikt - utrolig morsomt synes vi da...
Natta kom og vi sov som vanlig godt i våres bobil "Helga"...
Kivik bød jammen på oss god morrasol og deilig varme langfredagen. Tiden var da inne for årets første utefrokost og det var godt det...Mat smaker alltid så mye bedre utafor husveggene...hihihi....
Underveis i frokosten ble min mann og jeg særlig opptatt av to par unge svenske herregutter som skulle sette opp et fortelt på sin campingvogn for aller første gang. Min mann var nesten sånn på tuppa at han skulle sprinte bort og bistå med en gang......Sa han kunne svelge maten først jeg !
Som sagt så gjort :
De gode svenskeguttene takket for all bistand fra en som i mange år satt opp fortelt - på gamle vogner og har litt erfaring kan en si......Her over ser man "dirigenten"....

Utover formiddagen rullet bobilHelga videre. Denne gangen var målet Hjo og dagen skulle bli en lang transportetappe fra Kivik. Det var litt overskyet her og der men våren har gjort kraftig innhugg ser vi svært mange steder. Bøndene er på jordet, hvitveisene blomster overalt og det er et vakkert syn.
Noen stoppesteder er utrolig delikate og her har du et av dem (hva passer ikke inn her tro ):


Etter et par tre timers kjøring var det igjen rastepause, og vi stoppet ved en svensk kirke fra middelalderen, utenfor Lammhult. Kirken var bygd/reist i stein og det er skiltet flere graver fra svært gamle tider og andre fortidsminner i nærheten.
Vi koste oss med maten men fant ut at kl. 15:00 var det andakt og kirketid her, så da var det om å gjøre og ha kjørt derifra, hvis ikke hadde vi sikkert følt oss tvunget til en kirkevisitt (men den tar vi 8. mai...).
Vi møtte trafikken mer og mer ettersom vi nærmet oss Jønkøping og derifra var veien rimelig kort til Hjo.
Hjo er et alle tiders trivelig sted som anbefales alle som er glade i gammel historie, fisk og gode opplevelser generelt. Sommerstid går det også passasjerbåter på Vättern - bl.a. over til Visingsø som er en fantastisk fin ø. Denne er berettet om tidligere - se eks. mai 2010 - fotoklubbtur !
Vi fikk en god plass selv om det var rimelig fullt her. Få nordmenn men masse fltote svensker da og så vi !
Grillen kom ut og kællen var flink i år ...Nå er det liksom kokketakter på han...Bra det....
Ut på tur - sjekke alle turistene må jo til - akkurat som alle andre gjør....på tur...
Påskeaften skal tilbringes her i Hjo - er planen da....Håper på gode stunder i sentrumsområdet og naturens strøområder.
God påske fortsatt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar