16. oktober 2010

Så er vi ved veis ende også nå i 2010

Ja, hva har vi egentlig bobil for ? Halvårsesong eller helår ? Dessverre har vi ennå ikke rukket å anskaffe oss vinterdekk - har heller ikke sett behovet da vi begynner sesongen tidlig i mars-april og holder på til uti oktober måned. Men så var det julestria da - kjæringa elsker jula, MÅ holde seg hjemme og nyte desember !
Har jo ikke tid til bobilliv da!
Men kanskje om noen år og vi finner ut at sydligere breddegrader hadde vært gøy å prøve, ja, da kommer vårt lille andrehus ut i friluft. Nå står den godt lagret hos en bekjent på et musefritt og rimelig sted. Det er også bare en avtale så vips - har vi bobilen i fanget igjen når som helst. Godt er det - en veit jo aldri føret her i Norge ...
En dag har vi full sommer, neste dag er det vinter, så har vi vår og så tror vi det er høst. Liksom alle fire årstider på en uke - ja, det har vi faktisk opplevd og det skjer stadig vekk.
Det er en del å gjøre når man setter bort bobilen. Innvendig vask, støvsuging, fjerning av all mat og klær, samt rydding i diverse magasiner og feriekart ...Utrolig hva som dukker opp i våre gjemmer - og heldigvis fant kællen min 8 store minnebrikke til kameraet - vært savna lenge...Visste ikke at jeg hadde ruget på det under madrassen gitt...Når kom det dit da ?? Snakker om alzheimer..??
Den siste turen vår gikk til Åmål. Det var en stille og rolig by på denne årstida, men bobilene - de var tilgjengs tilstede gitt. Fant også fort ut en i periferien bekjent og kom i snakk selvfølgelig - hyggelig.
Åmål - hva har det ? Togmuseum - høstlige turer i skog og mark - utrolig bra terreng der.
Ellers må vi få si at solnedgangen var perfekt og fantastisk og det er en meget godt opparbeidet plass for oss turister. Svenskekursen klager vi heller aldri på !...
Det er deilig når kællen fyrer inne i bobilen med gulvvarmen, vi koser oss glugg på denne årstida og, så det er egentlig synd at vi pakker den bort !...
Vi får bruke vinteren til å planlegge neste års storferie - lysten på Frankrike - men også mer av øvre del av Tyskland. Kællen drømmer om gamle krigsdagers Tyskland og det hadde også vært fint å kjøre i de sporene. Auschwitzc og se der også - mens det er noe ruiner igjen. Kanskje vi gjør det - planlegger en ukes teori og faktatur og så koser vi oss de neste to-tre ukene ? Hvem veit ?
Nå skal jeg hive meg ut i Guds frie natur og knipse frostrøyk og høstblader. Må ha noen minner i år og.

God bobilvinter du der ute et sted!

1 kommentar:

  1. Hehe...=) det dukker opp masse rart når man rydder ja..=) Blir jo så gla for å finne igjen ting også! =)

    SvarSlett