6. april 2010

Påsken 2010

Så har påsken tatt farvel og vårens vinder kjennes deilig. Det ble sol noen dager i årets påske, men jammen var det mye sur og kald vind ! Vi dro fra Rakkestad skjærtorsdag - ned til Kungshavn ved Smøgen. Fant oss en god plass men vi frøs gr vinden .....Godt vi hadde varme i bobilen og fant til rette med god middag og drikke til. Kvelden kom og så var det plutselig langfredag. Dagen har sitt rette ord, men vi gikk tur i løypa rundt campingen Johannesvik. Her var det mye natur i fjell og sjølandskap og noen få bilder ble det. Lørdagen sa vi farvel til Kungshavn og oppover mot Grebbestad, men først innom Ramsvik. Der fant vi bl.a. ei jettegryte på 10 meter fall og et herlig vannhull i passe magehøyde. Der tok mor noen bilder og planla fars innlegg i spøkelsesdrakt ettersom tema 060410 på Rakkestad Fotoklubb var fantasia. I overgangen over Sotekanalen kom det jammen en seilbåt og plutselig så vi hvordan brua virka og det var jo artig. Utpå øya så vi det fantastiske naturen har skapt - vakkert var det.
Utpå ettermiddagen fikk vi lirka til oss en utsiktsplass ved Grebbestadfjorden camping og her var vi til 2. dag påske - mandag.
Været var noenlunde bra dagtid - forresten; åffer påpeker jeg alltid været da ????
Vi åt (hvorfor dette også forresten;)....gikk småturer (i ordets rette forstand), leste bok, så dvd og hadde "innesysler" i kjerra våres.
Grebbestad har faktisk mye å by på gjennom hele året, men vi ser følgelig skadeeffekten av mange turister her. Det florerer bobiler og flotte er turistene på alle vis, men klarer vi å ivareta sjarmen med Grebbestad uten at dette stedet blir oppkjøpt av strandkåte rikinger ??
Grebbestad er liksom mitt barndomssted og jeg liker det fortsatt veldig godt, men naturarven må vi alle være med på å ta vare på.
Det var utrolig godt å komme igang med bobilingen men nå må vi tenke sommerferie og hvor vi skal åke. I juni planlegger vi Gotland - håper det blir bra der.

2 kommentarer:

  1. Den jettegryta høres nesten skummel ut.. :( Jeg er redd for sånne, hehe..
    Men ellers hørtes jo alt koselig ut..=)

    SvarSlett
  2. Ja, hverdagen kommer fortere enn man øsnker noen ganger!!!
    Det ligger en liten hilsen til deg på bloggen min!

    SvarSlett