22. september 2009

Saltvik og Tjurpannan naturreservat september 09


Vi dro fra Rakkestad i strålende solskinn denne fredagen og gledet oss til en helg uten særlige planer, bare kos og avslapning de luxe.
På Svinesund tok vi selvfølgelig den obligatoriske påfyllningsstoppen.....Mat og drikke duger ikke helten uten vettu....og så shoppet vi snop til den store gullmedalje... Sikkert ikke helt sunt men pytt pytt. Det er NÅ vi lever !
Turen gikk videre på flotte veier helt frem til Saltvik camping utenfor Grebbestad - mot Havstensund. Her ligger et av de flotteste naturparkområdene og der hadde vi tenkt å gå litt på lørdagen.
Vi nøt sensommerens siste varme stråler og koste oss så lenge vi kunne utenfor bobilen, men inn måtte vi etterhvert. Der titta vi litt på Rex - også litt obligatorisk for oss hundeelskere...
Mor fant etterhvert litt kryssord og ukas KK. Må jo ha med siste fashionnytt og slædder.
Lørdagen opprant med utrolig vakkert vær og så varmt da mann!
Vi pakket lett og plukka ned syklene fra bobilen og heiv oss på og ut fra campingen og mot Tjurpannans inngang. Det var jo selvfølgelig flere enn oss som hadde tenkt det sammen men det var ikke kø eller stor folkemengde - akkurat nok til å være aleine der du gikk eller satt. Tjurpannan byr på utrolig mange fotomotiv - både for amatøren (som husmora er) og den proffe. Dyrene beiter ved vannet - både islandshest og gotlandsfår sammen. Vi gikk høyt og lavt over Tjurpannan og nøt sola lenge og godt. Seinere tok vi sykla hjem igjen og koste oss med eggepanneomelett egen mix og godt var det med nystekte rundstykker til. Kvelden kom med govarmen men vi ante noen uværsskyer i det fjerne ? Var jo spådd nydelig vær også søndagen mente vi to og gikk til sengs så lykkelige som bare en bobilbruker kan...
Søndagen ja - den opprant med plask - nesten selvfølgelig - hva annet kan vi ha her i Norden - alle årstider er normalt på kort tid.... Vi surmulte ikke, men nøt dusjen og frokosten med ferske rundstykker fra campingbutikken som hadde siste helga åpent.
Deretter var det ikke lenge før vi snudde nesa hjemover og over grensa, men først en tur til lillebror i Halden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar