24. mai 2009Torsdag bar det avgårde igjen - denne gangen var målet Sørlandet....

Til tross for dårlig værvarsel la vi avgårde sørover og regnet med at værgudene kunne spille noen puss - i alle fall der vi skulle legge bi...! Torsdagen gikk med til kjøring - ferje Moss-Horten og kjøring ned til Grimstad. Der tok vi beina fatt og skuet herligheten som de sier der nede. Ja, det var vakkert - sola skinte og jeg takket høyt !

Utpå kvelden fant vi oss en liten plass - rett ved leia og campingen het Morvigstranda. Eieren advarte mot springflo og fortalte at i verste fall må man flytte seg relativt raskt. Igjen jeg blunket pent med mine øyne og vi stolte på værmeldingen som bare det. Ingen springflo - jeg sov godt natta gjennom og det øste ned da vettu....De som lå i telt følte nok litt med oss som både hadde gulvvarme og varme i "huset" vårt. En av fordelene igjen med bobil kontra telt - men hva er nå riktig camping ? Det er jo smak og behag det !

Grimstad er vakkert - sommeren er snart foran døra her og vi så klare tegn på vakker blomstring og flora i vannkanten.

Utpå fredagen rundet vi Arendal og Lillesand. Det var da diskusjonen kom og vi tok bilen videre til Kristiansand. Der besøkte vi Dyreparken med stor D. Flott ! Selv om værgudene her spilte oss store puss en gang i mellom men med rett tøy blir en ikke helt våt ! Bilder ble tatt og noen dyr koste seg også til tross for været... Vi brukte over 6 timer i parken og var vel fornøyd da vi satt i bobilen igjen. Vi ventet på vår datter og svigersønn som vi skulle ha litt "oversikt" over...De skulle på drifting NMrunde rett over gata for dyreparken. De hadde funnet veien lett og vi stakk over og småhilste på hverandre....

Alt sto bra til og da forlot mor og far pikebarnet her i Kristiansand.

Vi anbefaler forresten alle å dra til Dyreparken på denne årstiden eller på høsten - det er mindre folk her, ingen køer, lett å parkere, lett å gå "alene" i parken uten hyl og skrik....

I tillegg er det rom for å roe ned sjela si og bare nyte dyreskuet eller alle menneskene som vandrer rundt her. Parken er også flott med blomster av mange slag og god flora øvrig.

Men vi dro ikke langt - bare til Skottevig camping......For sikkerhets skyld....!!....

På Skottevig camping var det god plass nå på forsommeren. Det kom flere bobiler til og andre gjester som skulle dykke m.v. Skottevig har mange sommertegn som bading, dykking, båtliv og flott strandlinje selv om fjellet er største base her. Bra camping !

På lørdag fartet vi litt igjen og bestemte oss for å kjøre sønderleden oppover mot Porsgrunn - dvs. småveiene og ikke E18.

Det var deilig med mindre fart, mindre trafikk, flott natur og flere steder utrolig flotte punkter du kan stoppe og nyte !

Veien var himmelsk smal noen steder og kjærringa lurte ille på om dette var versjon to av Trollstigen. Smalt og kronglete og det hadde ikke gått to store biler hinanden....

Anbefales ! Sikkert veldig hyggelig for de med motorsykler og slikt ! Her har du alt !

Små viker, små samfunn langs kystlinja her i Norge, små gjemmesteder der du bare er !
Mange steder er skiltet såkalt geopark. Det er for deg som er stein gal ! Her er naturen på sitt beste og du får flotte fotoshoots og god anledning til å skue forhistorien til moder Norge!
Maten ble fortært i vannkanten rett utenfor Risør og vi storkoste oss. I Risør var det forresten herlig trafikk fra sjøen og vanskelig med parkering -selvfølgelig....Godt med sykler !

Risør er en typisk kystby. Risør har gode spisesteder og anbefales en titt innom !

Da vi var i Risør var det en flott utekonsert med såkalt jazzmusikk. Det svingte godt i dansefoten og satte humøret på oppadstigende sommertemp!

På kvelden ankom vi Rognstranda camping og her stortrivdes vi. Super eier som ga oss hovedplassen på hele campingen med skue utover vann og strand og Hydros trafikk inn og ut.

Været var glatt på vår side selv om det var dunkle skyer i nærheten. Vi grilla mat fra Ringstad selvfølgelig....(endelig...) og kunne nyte kveldens siste varme stråler før tv-en kunne inntas.

For første gang på fem uker har kællen endelig forstått og klart å få inn bobiltv !!!

Litt stolt var han da.....Mor fant frem hekletøyet og ser at målet snart er nådd. Da er dåpsbeltet klart til første barnebarn ....som ventes rundt 21. august d.å.

Søndag morgen gikk med til nedrigging av bobil og deilig søndagsfrokost med frisk luft og flott utsikt. Vi kom i snakk med annen bobileier og utvekslet bobil- og lastebilhistorier....Høres liksom til når man er ute på slike reiser....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar