6. mai 2009

Arvika !


Mai kom med vårskrud og pollen !!!!
Du verden - hva gjør vi ? Joda, bilen er igjen lastet og denne gangen var målet Rømskog fordi kællen har pratet lenge om å gjøre tårnet en visitt der i bygda. Så sagt så var kjæringen med..
Vi bilet opp til Rømskog fra Rakkestad og møtte bygda med sol og gåglede - men :
Da angret kællen seg og slo fra seg tanken om å besøke tårnet - han fant ikke veien og så så det så himla bratt ut opp dit og han har dårlig erfaring med kjæringa på sykkel .....(Romsdal 08...) Hjm tenkte kjæringen - hva vil du a ?? Litt kjeks fikk fart i tankerekken til kællen og bilen gikk mot svenskegrensen og Morokulien..... Der fikk vi mat i kroppen og vi liker veldig godt elgkarbonader og det er jo et passende måltid sånn langt uti skauen...
På Eda så vi årets bobiltreff og der var et veldig fullt - så vi åkte litt til...
Men først smågodtshopping .........
Utpå ettermiddagen kom vi til Arvika og fant en hyggelig plass nesten nede ved vannet på campingen ca 4 km utenfor byen.
Campingen har helårsåpent og er perfekt for alle typer mennesker - telt, bobil, campingvogn, hytter for store og små med og uten bad osv.......
Fra campingen kan du gå/sykle til sentrum. På veien som er skiltet for gående/syklende - møter du bl.a. en avstikker til et fugletårn (ypperlig på våren/sommeren), bygdegårdstunet som har flere tilbud i perioder av sesongen og så møter du havnedelen av Arvika.
I Arvika ligger det bla en musikkskole, et torg med sydende liv lørdager vinterstid og hele året sommerstid. Du finner noen gode matsteder og kan shoppe etter lommeboka di...
Ellers synes jeg området rundt campingen var bra - det var godt med steder å slå seg ned på ved vannet (Glassjøen). Rundt Glassjøen er det flere andre campingplasser -også for naturglade turister som vil ha det svært enkelt. Søk opp Arvika og Glassjøen på Google så får du flere reisetips!
Arvika kan nås også ved å kjøre til Tøcksfors og over til Vännacka eller kjøre til Årjäng og direkte til Arvika derifra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar