2. januar 2013

Julen og nye året 2013 - hva venter oss tro ?


 Julekvelden ble som hør og bør feiret med godt familieslektskap.
3 brødre med koner og barnebarn og foreldre er ikke ofte samlet på ett brett, men i år klarte vi det.
De eldste i flokken, Ingrid (79) og Jack (85) kom gående, mens vi andre fra oppibøgda måtte komme med bilene.
Hege og Eivind kom med sine knertitter Julie Alette på 4-5 år og så har vi bare et par mndr gamle Johan Edvard ...
Herlige barn dette her !
 Juledagen er en evig venting for mindreårige, mens jeg for første gang på aldri så mange år, har kjøkkenfri ! Utrolig men sant - deilig og, men savner noe å gjøre liksom....
Uansett, - jeg fikk nyte 3 nøtter og Askepott, Disneys julefilmer og mere til samt en lengre frokost i sofakroken under teppe og i pysj halve dagen ! Det er ikke alle forunt !!
Hos eldstebror Jan-Inge var vi samlet til et nydelig dekket bord, deilige kaker utpå kvelden og et uttall av pakker fordelt på samtlige, men flest til de minste merkelig nok. Denise og Julie holdt det gående til kl 23 men da var jammen meg slutt på øyelokka også.... Vi andre tok en prat litt til men så tuslet vi til hvert vårt og så frem til romjulens samlingspunkter.

Kjell,Anita, Randi, Agnes, Gustav og Safin kom innom på førstejuledagsbrunsj i halv tre tida...De hadde alle sovet lenge og vel, så deilig med litt servering.
Hit kom også Håvard, Yvonne og sine to barn deilige Hedda Sofie og Linnea.
Det var også ventet at flere skulle inn døra, og jammen kom bestefar/oldefar/pappa Erling og en familie til; Anita og Tor-Anders med Marie glisende inn døra og erklærte NAM Nam...
Ja, tror du jeg har skjemt bort tre små eller ?
Hver gang de kommer inn døra her, er det rett på kjøkkenet og plukke på godteskapet til a bestemor....Vi gir jo etter da...Er jo jul og barnebarn en gang i livet...Men alt med måte !

På brunchbordet var det kald og varm mat, og jammen fikk det ikke bein å gå på (heldigvis...). Tror de aller fleste koste seg..
Franklin var også innom en tur og hilste på alle, ellers sov han seg trygt gjennom hele ettermiddagen...Typisk små vakre valper ja. Godt dressert ennå !!... Vent og se sier vi bare !!

Pappa Erling dro tidlig ned til dama si - Sissi på andre siden av fjorden ....Sandefjord ja...Glatt og isete var på denne dagen men det gikk veldig bra...
Etter at romjulen var over, hadde min mann og jeg tenkt oss en stille, fredelig nyttårshelg.
Men det viste seg fort at tre små tupper ville hit - alle tre på en gang selvfølgelig...Ikke noe måte på der...Sengeplass og hjerterom har vi, så vi svarte JA, takk - vi tek alle tri !!!


Leken gikk lett og ledig inntil Linnea og Marie finner ut at de liker samme tingene, vil ha de samme tingene, har gode leker som de begge liker osv....Men temperamentet skal de få lov til å beholde, vi må bare lære begge to at de må DELE ....Noe Hedda har forstått, dvs. hun bare gir det fra seg til de to små og begynner selv med noe annet.
Dukker er en lidenskap som Hedda etterhvert utvikler i rasende fart. Det å kle av på og finne rare klær er bare morsomt...

Vi klarte å få to i seng noenlunde samtidig kl 20 og så Hedda rundt 2130 men hun var jo liksom ikke trøtt (men hvem sovna to min etterpå?)....

De to yngste sov seg gjennom kanonskuddene fra nyttårsrakettene mens Hedda våknet og undret seg. Var ikke redd så vi tok henne opp og smilte gjennom forklaringene og hva som skjedde. Hun så alle fargene og så var alt bra. Deretter gikk hun i seng og sov til morgenen kl 0730...Da kom alle tre samtidig inn i den lille dobbeltsenga så vi hadde favnen full kan du si...Flott - sånn skal det være når tre små våkner og har varme, deilige tullekropper med armer og bein i alle retninger og ikke minst, skravlemunnen går i ett sett !

Ønsker alle et godt nytt år !

Hva som kommer og venter oss, får vi leve i spenning for å se. Uansett håper vi i år og få til en god bobiltur hit eller dit. Alle forslag imøteses med stoor takk! Gjerne alt om Normandiekysten og områdene der, rundt nord-Italia eller nord-Kroatia. Hva med Ungarn ? Ukjent for oss.

Ha en god dag til vi sees !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar