14. juni 2010

Mariefred - en "smallville" midt i Sverige et sted

"Livet i Fagervik" - den flotte advokaten med sin elskede advokatkontorhjelp og bakeren...Hvem husker vel ikke denne flotte serien ?
Ja, her i Mariefred og Strängnäs kommune finner du landskapet og en del av arkitekturen som er benyttet i aktuelle serie.
Begge stedene ligger i umiddelbar nærhet av E20 og for oss som kom fra Gotland ble dette en naturlig overnattingssted. Campingen - Mariefreds camping, Strandveien - lå rett utenfor tettstedet med en nydelig utsikt til Gripsholms slott.
Mariefred har det meste en liten by kan tilby, et herlig Anna-på-torget kondis med utrolige retter - smak selv og nyt ! Kan ikke beskrives !
Den lille hovedgaten, de små eldgamle husene, det trivelige miljøet - det var så fantastisk atte.....
Her ved Mälarens strand må du ikke gå glipp av en guidet tur på Gripsholm slott - verdt alle pengene (kosta kr 80 sek pr prs og varte en snau time). Du får mye historie for lite her og vel verdt. Slottet har forøvrig en pen hageanlegning og du kan kose deg godt her i parken med egen piknik eller bare hvile øynene.
For deg som er toginteressert er det et museum for tog, en botanisk trädgård på Callanderska gården, et ångfartyg (damplok) som går strekningen Stockholm - Mariefred....Nå for tiden foregår det også en større Picasso utstilling -noe vi dessverre ikke rakk å få med oss - men men...
Tiden i Mariefred har på en måte stått stille, det er vakkert, gammelt og ærverdig. Besøk Mariefred - vi anbefaler dette stedet sammen med en god dose myggspray !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar