4. mai 2019

Påsketuren via Kungshamn - Smøgen - Ramsvikslandet i Sverige

Sverige er for oss et fantastisk ferieland. For både korte og små turer er det så innmari mye å finne på der borte.......Merkelig at vi ikke tok Sverige under vikingetida?
Hva tenkte vikingene på? Hmmmm.....
Gubben speider utover det fantastiske Ramsvikslandet - hvorfor er ikke Bohuslän norsk??? 

Vi har jo gått fra husbil til vogn, og det betyr at det ikke alltid er like lett å hoppe som "gåsa", men vi finner fram lell og benytter campingplasser der det er mulig, ellers kan vi godt stå fritt i en liten tid innimellom.... I år kom påska relativt sent, og vi håpet på gode og solrike dager, og kanskje litt mer varme enn det har vært de to siste påskereisene. Vi sa "smør" - det ble både varmt og solrikt, og kjempefine dager ved Smøgenkysten.

Først tok vi bil og vogn ut til Ørns camping, Håle. Ikke langt unna BohusMalmøn.
Her var det utrolig stille for tida, men tydeligvis hadde noen funnet ut at det var greit å begynne en ny sesong og holdt på med teltrigging. Båtene var ikke satt ut enda, og det var rimelig greit ettersom nettene var kjølige og frostrike.  Her ute ved Håle er det mye natur. Berg i stort monn. Kystlinje. Naturstier i skog og terreng for alle. Ellers er det ikke mer liksom - syntes jeg da...

Vi farta neste dag ut med bil og tok linjeferga over til BohusMalmøn. Kjørte alle veien - dvs. 4 km hit eller 2 km dit......Korte strekninger og egentlig burde vi vel ha sykla! Dessverre hadde vi ei sykler med, så da ble det den lille vakre oransje loppa :) 
Øya var flott den - kan tenke meg sommerstid her og idyll som bare det!
Våren var jo i tydelig anmarsj i slutten av april, hvitveisen sto i full flor, de gule hersens løvetanna kjempet seg opp her og der, epleblomster, gullregn osv. 
Øya opplevdes som et naturvesen i det det har vært tallrike år med henting av sild fra havet og stein som ble brukt til all slags bygging i Sverige og utland. Enkelte år var det gode avlønninger og skapte mange barn og store familier, men øya har også hatt sine uår med krevende bidrag til storfamiliene på 1700-1900 tallet. Mange har også levd av havet, omkommet på havet og hatt drukkenskap som en del av hverdagen når økonomien var stram. Øya er best i dag på sommerlig idyll, men det er noen få hundre fastboende fortsatt. 

Etter to netter her, fant vi en liten vannlekkasje men den klarte vi sånn noenlunde å stramme inn noen skruer så løste det seg.....Vi kjeda oss litt! Faktisk! Merkelig!
Vi pleier ikke det - og vi fant ut at vi ikke hadde prøvd Solvik camping mellom Ramsvikslandet og Kungshamn. Sotenäs prøvd, Wiggersvik prøvd, Johannesvik prøvd. 
Solvik var et godt smultronsted. Utrolig at vi ikke har oppdaga det før æ? 
Her var det flat mark og lett og campe. 
Lette naturområder og ca. 600 m til badestrand og havet.
Lette naturstier til bergområdet og øvrige naturseverdigheter. God plass - anbefales!

Vi tok en räkmacka i Kungshamn. Den første restauranten fikk ikke besøk av oss....219 kroner pr macka? Går ikke an mente vi og durte videre til neste som serverte til kr 109,- pr stk. 
Etter en liten shoppingrunde i ICA havnet vi på campingen hvor far i vogna leste krim fra Håkan Nesser, mens mor startet på to ulike hekleprosjekter. En spesiell Wendy-duk fra Grace Fearon og grovhekla sommerduk til campingbordet.....Må ha noen ufoer....

Smøgen viste seg fra idyllen påskelørdagen. Vi tusla i sentrum, rakk et lite måltid her utpå ettermiddagen før hjemtur og soling. Nå var vi egentlig ganske røde, men pytt pytt.....
Søndagen opprant med sol, og vi pakka ned det lille vi hadde og satte kursen for Rakkestad igjen. Godt å være borte, men deilig å komme hjem også da....
Takk for nå, og vi kommer garantert tilbake...
Her er et knippe fotos: 

Kunstinstallasjon ved BohusMalmøn

Aftenro ved Soteneskanalen 

Solen justerer seg for kvelden ute ved Ramsvikslandet

Solnedgangen Ramsvikslandet 

Utbrudd ved BohusMalmøn - man levde mye av utplukk stein...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar